Yatırıma adasındaki sorun! Otogarın yeri tartışması...

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu gündemdeki iki konuyla ilgili açıklama yaptı

Yatırıma adasındaki sorun! Otogarın yeri tartışması...

Haber61 Haber Servisi

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, düzenlediği basın toplantısında yatırım adası ve otogarın yer ile ilgili konuştu.

YATIRIM ADASINDA SORUN 

Mumcu  "Yatırım adası ile ilgili katıldığımız toplatıda. Yatırım Adası Trabzon'un kaderini değiştirecek bir proje. O alan yüksek teknolojilerin üretileceği vizyon bir proje. Şuanda yatırım adasın projesi tamamlandı. Yapacak şirketi dinledik. Daha önce orası ada olarak planlanmıştı. Daha sonra o alanın kaldırıldığını gördük. O alanda durgun sudan koku oluşacağı için tribün gerektiği ve yüksek maliyeti olacağı belirtildi. Ada olarak değilde kara uzantı olarak planlandı. Tabi orada dere yatakları var. O dere yataklarında menfezler olması gerektiği ve üstü açık olması gerektiği DSİ tarafından bildirildi. Bazı çalışmalar ve hesaplamalar yapılması gerekiyor.  Yatırım adasında proje bu şekilde." dedi.

OTOGAR YERİNİN TARTIŞILMASI

Otogarın yerinin tartışılması ile ilgili de bilgi veren Mumcu "Otogar yeri tartışılıyor. Tartışılması da doğal. Yaşanan bazı hadiseler var. Bütün ilçelerimiz dere yataklarında. Dere yatakları ile ilgili DSİ raporunu okudum. Yani sıfır risk diye bir şey yok. Ama 100 yıllık planda bu bölgede sel tehlikesinin olmadığı alınan tedbirlerle mevcut dere taşkın bendinin 3 metreden 8 metreye çıkması. Giriş hattının 14 metreye çıkması sonrası sel oluşacağına dair bir şey yok. Ama sıfır risk diye bir şey yok. O zaman diğer türlü dere yatağındaki yerleşimlerin dağın başına çıkarılması lazım. Trabzon'da biraz yer sıkıntısı var, orayı istemiyoruz derken alternatif yer de bulmak lazım" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler