Yaşam mücadelesini kaybetti, hastalara umut oldu

Trabzon'da yaşamını yitiren 16 yaşındaki Recep Köroğlu'nun organları bağışlandı.

Yaşam mücadelesini kaybetti, hastalara umut oldu

Haber61 Haber Servisi

Trabzon'da Yomra İlçesinde serinlemek için denize giren ve boğulma tehlikesi geçirmesinin ardından hastaneye kaldırılarak 12 günlük yoğun bakım tedavisi sonunda hayatını kaybeden 16 yaşındaki Recep Köroğlu'nun organları bağışlandı.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 Eylül'de giriş yaparak Nöroloji yoğun bakımına yatırılan Recep Köroğlu'nun 13 Eylül'de beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların görüşmeleri sonucunda Köroğlu ailesi oğullarının kalp, karaciğer ve böbreğini bağışlayarak organ nakli bekleyen hastalara umut oldu.

Hastaneden Organ Nakli Koordinatörlüğünü üstlenen  Uzm. Dr. Selma Özkan, Hemşire Figen Bahça ve Nurkan Mert Şahin adına yapılan açıklamada da hem vakada çalışan doktorlara hem de organ bağışını kabul eden aileye teşekkür edildi.

Açıklamada "Hastamızın; hastanemize kabulünde büyük bir öz veriyle ve zamanla yarışan 112 ve acil ekibine, Nöroloji yoğunbakım uzmanı Nuran Aydın'a, sorumlu hemşiresi Mefharet Kargı ve ekibine; beyin ölümü kararının konmasında çalışmalarından dolayı Uzm. Dr. Adnan Pekşen'e, Yoğun bakım Uzmanı Davut Aydın'a; ameliyat ekibi Uzm. Dr. Betül Alibeyoğlu'na, hemşiresi, anestezi teknisyeni ve personeline; organ çıkarımında ve hastanın donör bakımından geçen sürede bizlerden desteğini esirgemeyen Uzm. Dr. Erhan Kader ve Uzm.Dr. Davut Aydın'a; hastenemiz Başhekimi Prof.Dr. Süleyman Türedi'ye, hastane yönetimi ekibine ve adli vaka olması nedeniyle; Savcılık bazında onam alma kısmında ve organların transferinde bizlere sürekli destek sağlayan; Organ Nakli İl Koordinatörü ve Sağlık Acil İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu’ na teşekkür ederiz. Değerli hastamız Recep Köroğlu' nun, annesi,amcası ve dayısı hiç tanımadıkları insanlara yeniden yaşama tutunmaları için dört hayat bağışlamışlardır. On altı yaşındaki merhum Recep Köroğlu' na Allahtan rahmet, organ nakli yapılan acil şifalar dileriz. Acılı aileye şükranlarımızı sunar, baş sağılığı dileriz." ifadeleri kullanıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler