Yalıncak plajında yaşanan olay sonrası Elektrik Odası'ndan açıklama: İş ehli olanlar tarafından yapılsın!

Trabzon Elektrik ve Radyocular Odası'dan Yalıncak Plajı'nda meydana gelen ölümlü hadise sonrası açıklama geldi.

Yalıncak plajında yaşanan olay sonrası Elektrik Odası'ndan açıklama: İş ehli olanlar tarafından yapılsın!

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon Yalıncak plajında meydana gelen ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan elektrik kazası sonrasında Trabzon Elektrik Radyocular Esnaf ve sanatkarlar odası açıklama yaptı.

Başkan İsmail Usta yaptığı basın toplantısında bu ve bunun gibi hadiselerin önüne geçilmesi için işin ehli kişilere verilmesi gerektiğini söyledi.

 Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"12.07.2022 Tarihinde Ortahisar Ilçesi Yalıncak mevkiinde Trabzon Büyükşehir Belediyesince yapılan Yalıncak plajının yeniden düzenlenmesi projesi kapsamında vatandaşların denize uygun ortamda ve şartlarda girmesi için altyapı ve üst yapı işleri yapılmış bu kapsamda plajın elektrik işiyle ilgili imalatları da yapılmıştır. 12.07.2022 tarihinde Mustafa UZUN isimli vatandaşımızın Yalıncak Plajında elektrik direğine yaslanmasıyla birlikte direkteki elektrik kaçağına maruz kalıp akıma kapılması sonucu hayatını kaybettiğini teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile evvela müteveffa Mustafa UZUN'a Allah'tan rahmet,ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Bu elim vaka bizim Elektrikçiler Odası olarak yıllarca vermiş olduğumuz haklı mücadeleye karşı yetkili birimlerin gerekli ihtimamı göstermemeleri ve taleplerimizi dikkate almamalarının bir sonucudur. Zira Elektrikçiler Odası olarak yıllardır elektrik işlerinin yapımında, imalat işlerinde ve işçilikten kaynaklanan sorunları yetkili birimlere ulaştırarak aksaklıkların düzeltilmesi ve bir standardın oluşturulması için mücadele vermekteyiz. Ancak her sektörde olduğu gibi elektrik sektöründe de işin liyakatle ve ehliyetle yapılması noktasında büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Gerek kamuda gerekse özel sektörde yapılacak imalat ve işçiliklerde odamızın görüşünün sorulması, odaya kayıtlı üyelerimizden bu tür imalat ve işçiliklerin temin edilmesi hayati önem arz etmektedir. Aksi taktirde elektrik işi gibi hassas ve hayati bir yapılacak olan hata can ve mal kaybına sebebiyet vereceği elim kazada bir alanda bir kez daha görülmüştür. Bu nedenle kamu ve özel sektörde yapılacak olan elektrik imalat ve işçiliklerinde acı neticelerin ortaya çıkmaması bir daha bu tür elim hadiselerin yaşanmaması için odamızla koordineli çalışmaların yapılması, odaya kayıtlı olmayan kişi ve kurumlarla çalışılmaması, odamızın yapılması planlanan projelerde görüşünün alınması hatta neticelenen işlerde denetimde odamızın da bulunması bu tür kazaların önüne geçeceği gibi yapılan işlerde de kalite ve verimliliği arttıracaktır. Bu ve benzeri elim hadiselerin olmaması için Elektrikçiler Odası olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzun bilinmesini, görüş ve önerilerimizin ilgili yetkili kurumlarca dikkate alınmasını, elektrik işi imalat ve işçiliğinin ehliyet sahibi liyakatli kişilerce yapılmasını, bu konuda odamızın her türlü desteği sağlayacağının bilinmesini kamuoyuna siz basın mensupları aracılığıyla duyuruyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber