Vali patlatma yok dedi, Görüntü ortaya çıktı

Sümela Manastırı’nda patlatma görüntüleri ortaya çıktı.

Vali patlatma yok dedi, Görüntü ortaya çıktı

Haber61 - Haber Servisi - Türkiye’nin ve Trabzon’un önemli turizm merkezlerinden biri olan Trabzon’un Maçka İlçesi Altındere Vadisi’nde yeralan Sülema Manastırı’nda kaya güçlendirme ve restorasyon çalışmaları sürüyor.


22 Eylül 2015 tarihinde ziyarete kapatılarak çalışmalara başlanan Sümela Manastırında özel ekipler dik yamaçlarda kaya güçlendirme çalışmaları yapıyor. Bu çalışmalar sırasında bazı kayaların yerinden sökülmesi için dinamitle patlatma yapıldığı iddiaları gündeme gelirken Trabzon Valisi Yücel Yavuz yaptığı açıklama ile çalışmalarda patlatma yapılmadığı ve dinamit kullanılmadığını bildirmişti.

Ancak tarihi Sümela Manastırı’nda çalışmalar sırasında çekilen bir görüntüde patlatma yapıldığı görülüyor. Bu görüntü Sümela Manastır’nda yapılan çalışmaları yeniden tartışmaya açacak gibi görünüyor.

DİNAMİT DEĞİL ÖZEL PATLAYICI

Öte yandan Trabzon Valiliği kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüntülerdeki patlamanın İsviçre'den özel olarak getirilen ses titreşimi ile kayaları düşürmeye yarayan özel bir patlayıcı olduğu öğrenildi.

Vali patlatma yok dedi, Görüntü ortaya çıktı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber