Vakfıkebir’de su krizi! Vatandaş isyan etti TİSKİ’den açıklama geldi

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde bir mahallede vatandaşlar susuz kaldı, TİSKİ açıklama yaptı.

Vakfıkebir’de su krizi! Vatandaş isyan etti TİSKİ’den açıklama geldi

Haber61 - Okan Çıtlak - Özel Haber

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Tarlacık Mahallesi’nde su krizi yaşanıyor. Mahallenin 30 yıldır kullandığı kaynak suyunun, TİSKİ tarafından yapılan proje sonrasında mahalle halkı tarafından kullanılamadığı ifade ediliyor. Susuz kalan mahallede vatandaşlar isyan ederken, muhtar tepki amacıyla ana deponun kapısını kırınca köye jandarma çıktı.

Köydeki vatandaşlar ile jandarma arasında yaşanan tartışma jandarmanın bölgeden ayrılmasıyla son buldu.Haber61’e açıklamada bulunan her iki taraf da birbirlerini sorumlu olarak gösterdi.

Mahalle muhtarı Levent Kamiloğlu “Suyumuz 10 gündür akmıyor. Vakfıkebir ilçe şefliği başınızın çaresine bakın dedi. Ben de gittim başımın çaresine baktım, sonra da mahkemelik olduk” derken TİSKİ’den Haber61’e yapılan açıklamada “Oradaki sorun bir vatandaşın tarlasından boruları geçirmemize izin vermemesinden kaynaklanıyor. İzin versinler yarın bitirelim.” İfadeleri kullanıldı.

GİTTİM BAŞIMIN ÇARESİNE BAKTIM

Tarlacık Köyü Muhtarı Levent Kamiloğlu “Bizim suyumuz 30 yıllık kaynak suyu. TİSKİ’ye yeni proje yaptırdık, 2 Trilyon lira para harcadılar. Yarıya kadar suyu yaptılar ama depomuza daha damla düşmedi. Bugüne kadar içmekte ve kullanmakta olduğumuz suyu kullanamıyoruz. Tarlacık mahallesi sakinleri susuzlukla baş başa kalmıştır. TİSKİ Genel Müdürü Ali Teketaş beye 2-3 defa gitmemize rağmen bize çözüm üretmedi. Müteahhit suyu su gözesinden aşağı doğru getireceğine, Tarlacık deposundan yukarı gidip 2 trilyonluk projeyi tamamlayıp parayı alıyor, işi yarım bırakıyor. Tarlacık köyüne de su akmadığı için ve TİSKİ’nin akmayan suya fatura yazdığından dolayı isyan çıktı.” dedi.

Jandarma’nın köylerine gelişi ve yaşananlar hakkında da konuşan Kamiloğlu “Bu süreçte büyükşehire giden sudan bir kol alarak su akışını sağlamıştık. TİSKİ devralınca duruma müdahale edip depodan suyu kesince köy susuz kaldı. Susuz kalınca ben de gittim, suyu verdim. Ondan sonra mahkemelik olduk. 10 gündür susuz kaldık. Su talep etmemize rağmen bize tankerle dahi su getirmediler. “Başınızın çaresine bakın” dedi Vakfıkebir şefliği, ben de gittim başımın çaresine baktım. 30 yıllık Tarlacık suyu 2 trilyonluk proje yapılmasına rağmen akmıyor. İçmedikleri suya 300 TL fatura da yazdılar. Takılmayan suya da fatura yazdılar.” İfadelerini kullandı.

TİSKİ: SORUN İZİN VERMEYEN VATANDAŞTAN KAYNAKLI

TİSKİ’den Haber61’e yapılan açıklamada ise sorunun bir vatandaşın tarlasından geçecek şebeke hattına izin vermemesinden kaynaklandığı belirtilerek “Tarlacık Mahallesi’nde su sıkıntımız olduğu doğrudur. Büyükliman Bölgesi’ndeki su sorunu için projelerimiz 10 gün içinde tamamlanıyor. Ancak Tarlacık Mahallesi’nde yaşanan olay münferit bir olaydır. O mahalleye su verilebilmesi için şebeke hattının geçmesi gereken tarla sahibi izin vermiyor ve karşılığında yol istiyor. 25 Bin Lira’ya tamamlanacak sorun için bizden 650 Bin Lira harcamamız isteniyor. Vatandaş ikna edildiği zaman o bölgedeki sorun 1 gün içerisinde çözülür. Biz vatandaşımızı mağdur etmemek adına günde belirli aralıklarla mahalle deposuna tankerlerle su takviyesi yapıyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Jandarma ile vatandaşlar arasında gerçekleşen sorun hakkında verilen bilgi de ise “Köyün muhtarı Vakfıkebir ilçe şefliğimize gidip “Benim mahalleme su gelmiyorsa başka yere de gitmeyecek” ifadelerini kullandı. Daha sonra da ana deponun kapısını kırıp ilçe merkezine giden su vanasını kapattı. Ekiplerimiz de jandarma eşliğinde vanayı açıp tutanak tutturmak isteyince mahalle halkı tepki gösterdi. ” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler