TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Trabzon’da iletişim öğrencileriyle buluştu

TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu Trabzon’da iletişim öğrencileriyle bir araya geldi.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Trabzon’da iletişim öğrencileriyle buluştu

Haber61 / Özel Haber / Meryem Kandemir

TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve TRT Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği TRT Akademi söyleşilerinde genç iletişimcilere mesleğin sorumluluklarını ve inceliklerini anlattı.  



KTÜ İletişim Fakültesi’nde düzenlenen TRT Akademi söyleşilerine TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, TRT Çocuk Koordinatör Yardımcısı İsmihan Yılmaz, Rafadan Tayfa adlı çizgi film yapımcısı İsmail Fidan ve Gazi Üniversitesi’nden Doç.Dr. Aydan Özsoy katıldı.

İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Bahar Yalın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide ''Medya ve Çocuk'' başlığıyla yeni nesil medyanın çocuklar üzerindeki etkileri masaya yatırıldı. 

DEKAN AKYAZI: ORTAK FAALİYETLER ARTMALI

KTÜ İletişim Fakültesi Dekanı Haydar Akyazı, açılış konuşmasında, çocukların ticari yayıncılığın kar hırsına kurban edildiğini ifade ederek şunları söyledi: “Geleceğimiz olan çocuklarımız adına TRT'nin yaptığı çığır açıcı işler, her zamankinden daha fazla anlam taşımakta. ''TRT’nin başta çocuklar olmak üzere toplumun tüm kesimlerine yönelik hayata geçirdiği yayın politikalarının etkinliğini artırmak için iletişim fakültelerinin daha sıkı ortak faaliyetlere yönelmesi gerektiğine inanıyorum”


DURDU: ÇOCUKLARI KORUMAK SORUMLULUĞUNDAYIZ

Akyazı’nın ardından söz alan TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, genç gazeteci adaylarına teknolojik gelişmelerle birlikte medyanın dönüşümünü, yayıncılığın ilkelerini ve yeni nesil televizyon yayıncılığın zorluklarını anlattı. Çocuklara yönelik yayınların çok daha fazla sorumluluk getirdiğini ve bir o kadar özenilmesi gerektiğinin altını çizen Durdu sözlerine şöyle devam etti: “Çocuk, geleceğe hazırlanan ve korunması gereken bir bireydir. Onu hem ruhsal, hem bedensel, hem zihinsel anlamda geleceğe sağlıklı bir şekilde taşımak zorundayız. Duyguları köreltilmiş, beyni ve düşüncesi şiddetle karartılmış, bedenen sadece ekranın karşısında oturup hareket kabiliyetini yitirmiş bir çocuğun gelecekte ne kendisine, ne aile, ne de topluma bir faydası olamaz.”

TRT Çocuk TV Koordinatör yardımcısı İsmihan Yılmaz, dijital dünyanın çocuklar için barındırdığı tehlikelerinden söz etti.

Söyleşide, Gazi Üniversitesi Doç. Dr. Aydan Özsoy da, taşrada yetişen çocuklar ile kentte yaşayan çocukların yaşamlarındaki farklılıklar ve medyanın çocuklar üzerindeki etkisine yönelik yaptığı araştırmaları genç gazeteci adaylarıyla paylaştı.

Katılımcılar, geleceğin gazeteci adaylarının sorularını yanıtladı.

Söyleşinin ardından günün anısına KTÜ İletişim Fakültesi tarafından plaket takdim edildi. 

TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Trabzon’da geleceğin gazetecileriyle buluştu
TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Trabzon’da geleceğin gazetecileriyle buluştu
TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Trabzon’da geleceğin gazetecileriyle buluştu
TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Trabzon’da geleceğin gazetecileriyle buluştu

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber