"Trabzon'un her yerinde farklı bir dram var"

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, başta şoför, manav ve balıkçı esnafı olmak üzere nereye el atsa, kenttin her yerinde farklı bir dramla karşı karşıya kaldığını söyledi.      Seçim çalışmalarını Moloz mevkiinde sürdüren Pekşen, burada balıkçı

"Trabzon'un her yerinde farklı bir dram var"

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, başta şoför, manav ve balıkçı esnafı olmak üzere nereye el atsa, kenttin her yerinde farklı bir dramla karşı karşıya kaldığını söyledi.   

  Seçim çalışmalarını Moloz mevkiinde sürdüren Pekşen, burada balıkçı ve pazar esnafı ile şoför esnafının dertlerini dinledi. CHP'li Haluk Pekşen'i karşılarında gören esnaf ve vatandaşlar ise yeterli hizmeti alamadıklarından dolayı kendisine dert yanarken, sorunları gündeme taşıyarak çözülmesini istediler.

  CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen esnaf gezilerinde vatandaşlar tarafından gelen şikâyetleri ve sorunları tek tek not alıyor. Pekşen, "Bugün de balıkçı ve pazar esnafımızı gezelim istedik. Esnaflarımız burada inanılmaz zor şartlarda çalışıyor ve bir dokununca bin ah işitiyorsun. Burası dünyanın en önemli balık merkezlerinden bir tanesi, böylesi bir manzarayı hiç kimse görmek istemez. Böyle koşullar içinde insanlar nasıl Trabzon'un bir balık kenti olduğunu anlayacaklar. Trabzon balık halini dünyanın her hangi bir yerinde görmeye geldiğinde turistler ne söylerler? Utanç verici! İnsanlar burada olağanüstü zor koşullar içinde Trabzon'da esnaflık yapmaya çalışıyorlar, evlerine ekmek götürmeye çalışıyorlar. Bu kadar ağır koşullar altında balık şehrinde adam gibi bir tane balık pazarı yok. Belediye Başkanı ancak laf üretiyor. Yol soruyorsunuz,  'Projesini yaptırdık' diyor. Spor sahasını soruyorsunuz, 'Projesini yaptırdık' diyor, suyla yağlı boya resim yapıyorlar. Ortada elle tutulur bir şey yok. Dünyaya yakışır bir balık halini bu kentte niye bugüne kadar yapmadılar. Buna ilişkin bir cevapları var mı, merak ediyorum. Koca bir kentte ne balıkçının yüzü gülüyor. Ne pazarcının yüzü, ne de esnafımızın yüzü gülüyor. Trabzon gibi bir dünya kentinde düzgün bir pazaryeri dahi yok" dedi.

peksen.jpg

  "İNSANLAR HARİTA ÜZERİNDEN Mİ GİDECEK?"

  Yağmurun çamurun ve pisliğin içinde pazarlarda insanlar ekmek parası kazanmaya çalıştığını belirten Pekşen, "İnsanlar belediye başkanını görmediklerini söylüyorlar. Hizmet görmüyorlar. Bu kentte halkın beklentileriyle ilgili hiç bir şey olmayacak mı? Çukurçayır'da yol nerede diyoruz, 'Projeyi hazırlattık' diyor. Oh ne güzel insanlar harita üzerinden giderler artık" şeklinde konuştu. 

 Trabzon’da nereye bakarsanız bir sorun, bir dram olduğunu, başta soför esnafı olmak üzere balıkçılar, manavlar ve diğerlerinin son derece ağır ve zor şartlarda çalıştığını, her nereye giderse Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ak Parti’den şikayet dinlediğini belirten Pekşen, "Moloz'da durakta bekleyen şoför esnafımız ve vatandaşlarımız yağmur altında vatandaşa hizmet vermek için adeta işkence çekiyor.  Buradan vatandaş gelecek yağmurun çamurun içinde araca binecek ve evine gidecek. Bu park alanına girerken şoför arkadaşlarımız 2,5 TL para ödüyorlar. Günde 10 defa giriyorsa 25 TL ödüyor. Niye ödeniyor bu paralar? Bir tuvalet yok. Oturacakları konaklayacakları bir yer yok. Ankara ve İstanbul'da 10 taksinin çalıştığı duraklara kocaman taksi durakları yapmışlar. İçerisinde rahat ediyorlar. Trabzon’un kalbi burası. Biz duraktan vazgeçtik üzeri kapalı bekleme yerleri yok. Trabzon'da nereye dokunsam bir dehşetle karşı karşıya kalıyorum" diye konuştu. 

Pekşen daha sonra KTÜ kampusuna geçerek burada üniversite öğrencileriyle buluşup, onların eğitim sürecinde yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber