Trabzonlu Siyaset Bilimci Can Kakışım Haber61'e konuştu!

Trabzonlu Siyaset Bilimci Can Kakışım Haber61 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

Trabzonlu Siyaset Bilimci Can Kakışım, Tuncay Lakot'un sorularını cevapladı.

Can Kakışım, Ortahisar Belediyesi tarafından 15-21 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen "Demokrasi ve Gençlik" konferansında dinleyicilerle buluştu.

Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen söyleşinin ardından Haber61 mikrofonlarına konuşan Kakışım, Trabzon'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Siyaset Bilimci Doç. Dr. Can Kakışım, “Bugün Trabzon’da olmaktan çok büyük mutluluk duydum. En son Trabzonspor’un şampiyon olduğu günlerde buradaydım. Trabzon benim için çok önemli. Burası bizim köklerimizin olduğu yer. Bu organizasyonlar bizleri bir araya getiriyor. Verimli bir toplantıydı. Katılımcıların söyledikleri de bana çok şey kattı. Gençliğin önünde ciddi sıkıntılar var. En kolay akla geleni ekonomik sorunlar. Türkiye’de öngörülebilirliğin olmaması gibi bir sorun var. Gençler daha yapıcı, sağduyulu, yapısal sorunlara yönelik adımlar atabiliyorlar. Demokratik siyasetin yapması gereken de yapıcı tavrın devamını sağlamak." dedi.

"TRABZONSPOR İSTERSE 50 YIL ŞAMPİYON OLMASIN"

İnsanlar memleketimi değil ama tuttuğum takımı sorsunlar diye hevesleniyorum ifadelerini kullanan Can Kakışım, "Trabzonspor isterse 50 yıl şampiyon olmasın. Ben diğerlerine bakıp, "Siz hepiniz Fenerbahçelisiniz, Galatasaraylısınız, Beşiktaşlısınız ama ben kendi köklerime bağlıyım, ben kendi geleneklerimizi gerçekten seviyorum," diyorum. Bunu çok fazla önemsiyorum. O yüzden benim için Trabzonlu olmaktan daha büyük bir kimlik Trabzonsporlu olmak ve bunu her zaman savunuyorum." ifadelerini kullandı.

"Trabzonluların hırslı bir yapıya sahip olmalarının onları başarılı kıldığına dair bir kabul var" şeklinde konuşan Kakışım, Trabzon'a yönelik genel yaklaşımla ilgili de şunu söyleyebilirim: Bu bir taraftan olumlu, Trabzonluların veya genel olarak Doğu Karadenizlilerin birbirlerine sahip çıktıkları veya memleketlerine yönelik bağlılıklarının ve biraz daha hırslı bir yapıya sahip olmalarının onları başarılı kıldığına dair bir kabul var. Ama bir taraftan da bunun yarattığı bir antipati de söz konusu olabiliyor.

Trabzonlu Siyaset Bilimci Can Kakışım Haber61'e konuştu!

Türkiye'nin şu anda yaşadığı bu yapısal krizden ve bu adaletsizlik sarmalından bizi çıkaracak olan inisiyatif yine Doğu Karadenizlilerde var. Önemli bir adım atacaklarını düşünüyorum ki Ekrem İmamoğlu bunun önemli bir örneğini vermiştir. Bu noktayı eğer daha başarılı bir şekilde yerine getirir ve bu yönetimin yani Türkiye'de ciddi ayrımlara ve yoksulluğa sebep olmuş bu yönetimin değişmesi yönünde üzerlerine düşenleri yaparlarsa, ben önümüzdeki süreçte Karadenizlilere yönelik bakış açısının da muhalif kesimlerde daha olumluya doğru evrileceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"DEMOKRATİK HAKLARINIZI TALEP ETMEKTEN YILMAYIN"

İzleyicilere mesajlarını aktaran Can Kakışım'ın ifadeleri şu şekilde; "Asla mücadeleden yılmamak gerek. Burada mücadele dediğim illa ki sokaklara inmek, bağırıp çağırmak değildir. Bu da demokratik siyasetin bir boyutudur, bu da yapılabilir. Ama her şeyden önce şudur: Haklarımızın bilincinde olmak, anayasanın bize verdiği hakların bilincinde olmak, devletin nerede başlayıp nerede bittiğini iyi bilmek ve bizi yönetenleri de o anayasaya uygun davranmaya çağırmaktır. Dolayısıyla vereceğim birinci mesaj şudur ki, asla mücadeleden yani kendi demokratik haklarınızı talep etmekten yılmayın. İkinci mesajım ise: Şampiyon Trabzonspor!"

Trabzonlu Siyaset Bilimci Can Kakışım Haber61'e konuştu!

CAN KAKIŞIM KİMDİR?

Siyaset Bilimci Can Kakışım, 1983 Trabzon doğumludur. Restoran işletmecisi Hacı Salih Kakışım'ın oğlu olan Can Kakışım, ailesinin Giresun'a yerleşmesinden sonra eğitim hayatını burada sürdürmüş, ilkokulu Yeşilgiresun İlkokulu'nda, liseyi ise Giresun Lisesi'nde bitirmiştir. Daha sonra Ankara Hacettepe Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset bilimi okuyan Kakışım yine aynı Üniversitede yüksek lisans yapmıştır. Doktorasını yapmak için İstanbul'a giden Kakışım İstanbul Üniversitesi'nde Siyaset bilimi okumuş, doktora tezini ise Kanada'da Queen’s Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Azınlık hakları üzerine çalışan Can Kakışım aynı zamanda Karabük Üniversitesi öğretim üyesidir. Ekrem İmamoğlu’nun da danışmanlığını yapan Kakışım, Trabzonspor üyesi olup fanatik bir Trabzonspor taraftarıdır.

Trabzonlu Siyaset Bilimci Can Kakışım Haber61'e konuştu!

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler