Trabzonlu ailenin yok olduğu faciada kuşkular büyük!

Baba İbrahim Salih Öztürk, "Ölüm nedenine ikna olmadım" dedi.

Trabzonlu ailenin yok olduğu faciada kuşkular büyük!
Almanya'nın Esslingen kentinde yaşanan faciada oğlu Turgay (29), gelini Filiz (29) ve torunları Mert (4) ile Minel'i (3) kaybeden baba İbrahim Salih Öztürk, "Ölüm nedenine ikna olmadım" dedi. Almanya'da kılınan cenaze namazından sonra oğlunun evine uğrayan acılı baba, polisin burada kalorifer sistemi ve bacada inceleme yaptığını gördü. Açıklamalarda bulunan baba, Türkiye'ye gitmeden gelip olay yerine bakmak istediğini söyledi.

'DAHA YENİ DENETLENDİ'
Öztürk, "Çocukların ölüm nedeni beni kuşkulara sevk etti. Cenaze için Türkiye'ye gitmeden önce tekrar gelip olay yerine bakmak istedim.
15 gün önce bacacı kontrol etti ve kullanma müsaadesi verdi" diye konuştu. Evin üç katlı olduğuna dikkat çeken acılı baba, "Kalorifer sistemi evin en altında. Garajda gaz sızıntısı varsa, gaz orada kalırdı ya da uçar giderdi. Üst katlarda bir gaz sızıntısı varsa, zaten yukarıdan uçar giderdi" ifadelerini kullandı.

İŞTE O KUŞKULAR:
- Olaydan iki hafta önce bacacı gelip sistemi kontrol etti. 'Sorun yok' dedi. Hemen ardından bu olayın gerçekleşmesi kuşku verdi.
- Gazın bodrum katından sızdığı iddia edildi; ancak penceresi olan kattan üst kata nasıl bu kadar yoğun gaz gittiği anlaşılamadı.
- Kaçağın tesisattan kaynaklandığı dile getirildi; ancak tam olarak hangi noktadan sızma olduğu konusunda açıklama gelmedi.

20 EURO HAYAT KURTARIR
Rengi ve hiçbir kokusu olmayan karbonmonoksit, en sinsi gelen ölümlerden biri. Son yıllarda gelişen teknoloji sayesinde, elektronik marketlerde 20 eurodan başlayan fiyatlarla karbonmonoksit alarmı veren cihazlar satılıyor. Bu cihazlar, insanların algılayamayacağı karbonmonoksit sızması durumunda alarm verip hayat kurtarıyor.

Sabah

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber