Trabzon’dan bir yılan videosu daha! Bu kez kalasla kovaladılar

Trabzon’dan yılan videoları ve haberleri gelmeye devam ediyor.

Yaz aylarının gelmesiyle beraber sıkça görülmeye başlayan yılanlarla alakalı Haber61’ın whatsapp ihbar hattına görüntüler gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Ortahisar ilçesinde moloz mevkiinde görülen ve esnaf tarafından öldürülen yılanın ardından farklı videolar gelmeye devam ediyor.

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yalıncak Mahallesi’nde de yol üzerinde yılana rastlayan vatandaşlar panik yaşadı. Yolda buldukları kalas ile peşine düşen vatandaşlar, tüm kaçma çabalarına rağmen yılanı öldürdüler.

O anlar ise cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

“En Büyüğü bile insandan kaçıyor…”

Yılanın insanların gözünde soğuk ve tiksindirici bir hayvan olduğunu söyleyen Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Kocabaş “Ancak bu hayvanı Allah öyle bir yaratmış ki en büyük pitonu bile insandan kaçmaya çalışıyor. Normalde siz bunu rahatsız etmediğiniz sürece size herhangi bir rahatsızlığı olmaz bunu bir kere bilin ama gidip yaşam alanında bunu rahatsız ederseniz, size karşı tek direnç gösteren türü Vipera türüdür. Bunlar gece avcısıdır genelde gece çıkarlar avlanmaya, yedikleri şey fareler, kuşlar, kurbağalar, böcek yavrusu. Zaten böcek yiyor yani doğal bir hayvan. Doğada biyolojik mücadelede kullanılıyor.” Şeklinde konuştu.

“Karşınıza bir yılan çıkarsa…”

Herhangi bir şekilde karşısına yılan çıkanların ne yapması gerektiği konusunda da açıklamalar yapan Kocabaş, yılanların zaten kaçma eğilimlerinde olacağını söyleyip iki adım geri çekilin o zaten gidecektir ifadelerini kullandı. Kocabaş “Yılanı gördüğünüzde zaten o sizden kaçmaya çalışacaktır. Doğaya gidecektir, yani yuvasına gidecektir. Bir dişi yılanın bıraktığı yumurtaların ancak 1 2 tanesi ergin birey olabilir, dolayısıyla bizim bunları yok ederek elimize ne geçiyor. Eli yok ayağı yok, sürünerek gidiyor bu hayvan. Gördünüz, önünüze çıktı, biraz geri çekilin o zaten kaçar beklemez, inanın bana durmaz orda. Görünce yılanı Milli Parklar’a haber vereceksiniz, gelip alacaklar onu. Siz müdahale etmeyin uzmanı gelip alır. Bunların zaten yazın çıkıyor, kışın kış uykusuna yatıyorlar. Taşlıkların altında orda kıpırdamadan duruyorlar. Sizin gidip onu yuvasında rahatsız etmediğiniz sürece zararı olmayacaktır, orda uykusunda zaten. ” Diyerek vatandaşları uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber