Trabzon'daki o cami için top belediyede

Trabzon Ahi Evren Camisi'nin ve bazı cami tuvaletlerindeki bakımsızlığının Haber61 tarafından gündeme getirilmesi üzerine Ortahisar Kaymakamlığı İlçe Müftüsü Adem Aygül açıklama yayınladı.Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.;Bilindiği üzere Diyane

Trabzon'daki o cami için top belediyede

Trabzon Ahi Evren Camisi'nin ve bazı cami tuvaletlerindeki bakımsızlığının Haber61 tarafından gündeme getirilmesi üzerine Ortahisar Kaymakamlığı İlçe Müftüsü Adem Aygül açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.;

Bilindiği üzere Diyanet işleri Başkanlığı personelince hizmeti yürütülen camilerimizin müllkiyetinin bir kısmı Vakıflar Genel Müdürlüğüne, bir kısmı belediyelere, bir kısmı derneklere ve bir kısmı ise köy tüzel kişiliğine aittir. Bu nedenle camilere ait olduğu düşünülen tuvaletlerin mülkiyet durumuna göre yapım, tadilat ve temizlik işleri ile ilgili iş ve işlemler bağlı bulunduklan birimlerce yürütülmektedir. Hal böyle iken yine de personelimizin görevli bulundukları camilerin tuvalet temizliği ile ilgilendikleri, temizliği ya kendilerinin yaptıkları ya da yerel imkanlarla yaptrdıkları inkar edilemez bir gerçektir

Bahse konu haberde ifade edilen, ilçemiz Ahi Evren Dede Camii'nin mülkiyeti vakıflara, Müştemilatındaki tuvaletler ise Büyükşehir Belediyesine aittir. Yapılan araştırmada söz konusu tuvaletin belediye tarafindan tadilata alınacağı bilgisine ulaşılmıştır. Bu tuvaletin temizliği ve tadilatı belediye talafindan gerçekleştirilmektedir. Buna rağmen adı geçen cami görevlisi ve derneği tarafindan temizliği yetersiz görüldüğünden ücreti dernekçe karşılanan bir işgi tutuldugu ve haftada üç gün tuvalet ve avlulan temizlediği hususu bilgilerinize sunulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber