Trabzon’da Yapılacak Aktiviteler

Trabzon'da neler yapılır, hangi etkinlikler yapılabilir sorularını merak edilenler için fikir verebilecek Trabzon'da yapılacak aktiviteler listesi oluşturduk

Trabzon’da Yapılacak Aktiviteler

Bu yazıda doğası, yeşilliği, havası ve sisi ile gün içerisinde Trabzon'da yapılacak aktivitelerden bahsedeceğiz. Birçok şehrin aksine burada hava bulutlu ve kasvetli de olsa şehir her zaman canlılığını korur. Trabzon'da yapılacak aktiviteler listesine sizin için keyifli bulacağınızı düşündüğümüz aktiviteleri eklemek istedik.

TRABZON'DA YAPILACAK AKTİVİTELER

  1. Yayla Şenliklerine Katılın

Her sene Trabzon’un en meşhur yaylalarında yapılan yayla şenliklerine katılın. Şenliklerde sanatçılar gelir, şarkılar türküler söylenir ve horon tepilir. Hem insanlarla sosyalleşmek hem de doğanın keyfini çıkarmak için mükemmel fırsatı kaçırmayın.

Trabzon’da Yapılacak Aktiviteler

  1. Kano ve Rafting Yapın

Nefes kesici Fırtına deresini denemenizi mutlaka öneririm. Trabzon’a uzaklığı 80 km olan fırtına deresinde ya da yolun üzerindeki diğer rafting tesislerinin herhangi birinde arkadaşlarınızla ya da tek başınıza gidip tura katılabilirsiniz. Eğlenceli ve biraz aksiyonlu olmasını isterseniz yağmurlu bir zamanda gitmenizi öneririm.

  1. Kamp Yapın

Uçsuz bucaksız yayların olduğu bir şehirde otellerde sıkışıp kalmaktansa kamp yapmanız elbette daha tatmin edici olacaktır. Bazı bölgelerde camping alanları bulunsa da kamp yapmanız için bir yasak yok bu nedenle istediğiniz herhangi bir yerde kamp yapabilirsiniz. Fakat lütfen yaktığınız ateşi söndürünüz ya da mümkünse hiç ateş yakmayınız.

  1. Doğa Yürüyüşüne Çıkın

Her nereye giderseniz gidin sizi ağaçların olduğu muhteşem bir yola sokuyor Trabzon. İsterseniz Atatürk Köşkü’nde isterseniz Uzungöl’de olun kendinizi yeşilliğin ortasında bulacaksınız. Böyle bir ambiyansın içinde kendinizi bulduğunuz anda arabanızdan inin ve yürümeye başlayın. Ağaç yapraklarının hışırtısı, böcek ve kuş sesleri size hiç yaşamadığınız bir huzuru tattıracak.

  1. Trabzon’un Yöresel Yemeklerini Tadın

Trabzon’a gelmişken, Akçaabat köftesi, hamsi tava, kuymak, kayana, Laz böreği, hamsiköy sütlacı, turşu kavurması ya da kefal ekşilisi yemeden olmaz. Bunların tadına bakmalı Trabzon’un mutfağını öğrenmelisiniz. 

trabzon yemekleri

  1. Offroad

Offroad ülkemizin sevilen hobilerinden bir tanesidir. Trabzon’un engebeli yapısı da Offroad için bulunmaz nimettir. Trabzon’da bu aktiviteyi yapabileceğiniz on farklı güzergâh bulunur. Bu güzergâhların en uzunu 120 kilometredir.

  1. Yamaç Paraşütü

Trabzon’un tüm güzelliğini en yukarıdan görmek isteyen aksiyon tutkunlarına özel bu başlığımız. Trabzon’da yamaç paraşütü yapabileceğiniz birçok farklı nokta bulunmaktadır. Fakat en popüler olanı Uzungöl’deki olandır. Yaklaşık 15-20 dakika süren bu aktiviteyle çok güzel kareler yakalama şansınız bulunuyor.

  1. Jeep Safari

Araba kullanmayı sevenler için açtığımız bu başlık bütçe ve zamana göre çok çeşitlilik sağlıyor. On beş günlük Trabzon’dan başlayıp Gürcistan’a kadar giden turlar da var. Daha kısa olanları da. Hatta belediyeler tarafından anlaşmalı olarak Offroad Yarışması bile oluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber