TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Mehmet Ali Tuna, Trabzon turizminin geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tuna, bölge turizminin markalaşması için “ortak akıl, teknoloji ve sürdürülebilir iş birliği” vurgusu yaptı.
“Trabzon’u ortak akılla global marka haline getireceğiz. Artık şehrin menfaatine olmayan hiçbir şeyin içinde olmayacağız. Turizmle ilgili yapılacak her işin doğru şekilde planlanması gerekiyor.” dedi.
“ÖZBEKİSTAN VE AZERBAYCAN İLE YENİ DÖNEM”
Tuna, bölgenin dış pazarlarda daha etkin tanıtılması için yürütülen çalışmalardan da söz etti:
“Özbekistan’ı çok değerli buluyoruz. Pegasus Hava Yolları’nın Özbekistan’a direkt uçuşlara başlaması bizim için çok kıymetli. Ayrıca Azerbaycan hattında haftada beş uçuş var, bu da bölge için ciddi bir alternatif oluşturuyor. Bu destinasyonlarda olacağız, her türlü tanıtım faaliyetinde Trabzon’u ön plana çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.
“BİZ ŞEHRİN MARKASINI TANITMAYA GİDİYORUZ”
Tuna, katılacakları uluslararası fuarlarda TÜRSAB olarak değil, Trabzon markası adına sahada olacaklarını belirtti:
“Cidde Fuarı’na gidiyoruz, farklı fuarlarda da olacağız. Biz oraya TÜRSAB olarak değil, şehrimizi tanıtmaya gidiyoruz. Orada olmamız gerekiyor. Hiç kimseyle rekabet veya çekişme içinde değiliz. Trabzon’un tanıtımı için kim çalışıyorsa, biz de oradayız. Büyükşehir Belediyemiz de bu konuda çok kıymetli adımlar atıyor.” dedi.

“ORTAK AKILLA, TEKNOLOJİ ODAKLI BİR ŞEHİR OLACAĞIZ”
Tuna, üç yıllık görev sürecinde Trabzon turizmine yeni bir bakış açısı kazandırmak istediklerini belirtti:
“Ben artık ortak akıl ve teknolojiyle yönetilen bir şehir hedefliyorum. Planlı, koordineli ve denetime açık bir sistem kurmamız gerekiyor. Bizim görev süremiz boyunca Trabzon’un tanıtımına, markalaşmasına ve uluslararası bilinirliğine katkı sağlayacağız. Kapılar kapanırsa zorlarız ama bu şehrin çıkarı için mücadele ederiz.”
“BU ŞEHİR HEPİMİZİN MARKASI”
Tuna, açıklamasını birlik mesajıyla tamamladı:
“Trabzon’un geleceği hepimizin ortak sorumluluğu. Bundan sonra çözüm odaklı, iş birliği içinde ve global hedeflerle ilerleyeceğiz. Bu şehir hepimizin markası — birlikte başaracağız, birlikte büyüyeceğiz.”
Kaynak:Haber61