Trabzon'da isyan ettiren su faturaları için açıklama! "Değerlendirme yapacağız"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç açıklamalarda bulundu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Genç, su faturalarına yönelik gelen şikayet ve yapılacak çalışma ile ilgili olarak da konuştu.

"Enflasyon oranında değerlendireceğiz"

Seçim dönemde su faturaları konusunda çok fazla şikayet aldıklarını kaydeden Genç, "Bir yönüyle bu şikayeti haklı buluyorum. 2 ayrı bedel tahsil ediliyor. Bu yasal bir bedel, katı atığı toplama bedeli ilçe belediyesinin, bertaraf ise büyükşehirin sorumluluğunda. Sözüm söz. Bertaraf ve toplama bedelini birleştireceğiz ve o sorunu çözeceğiz. Su konusunda da bir artışa gitmeyi düşünmüyoruz, bir müddet daha aynı şekilde gideceğiz. Halk, su faturasının elektrik faturasını geçtiğini ifade ediyor. O konuda da bir değerlendirme yapacağız. Halkımızdan TİSKİ'ye bu yönde fazla şikayet geliyor. Su konusunun bedelinin enflasyon oranında değerlendireceğiz" dedi.

"Bütün bunları yeni TİSKİ yönetimimiz ile ele alacağız"

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket edeceklerini söyleyen Başkan Genç, "En alt grup emeklilerimizle ilgili desteklerimiz olacak. Su konusunda da indirimli tarife olacak. Bütün bunları yeni TİSKİ yönetimimiz ile ele alacağız. Öğrencilerimiz için de su, ulaşım ve doğal gaz ile ilgili desteklerimiz olacak. Sosyal belediyecilik anlayışı ile devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber