Trabzon’da sahipsiz hayvanlar için önemli adım! İhale kararı alındı
Trabzon'da sahipsiz sokak hayvanları konusunda yürütülen çalışmalar gerçekten takdire şayan. Bu konuda en kıymetli adımlardan biri dün atıldı. Vali Tahir Şahin’in başkanlığında toplanan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de başkan vekili olduğu Trabzon İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği (TİSKOB) Encümeni, Yomra’daki 119 bin 142 metrekarelik alanda kurulması planlanan İkisu Doğal Yaşam Alanı Projesi’nin yapımı için ihale kararı aldı.
Proje, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile koordineli şekilde yürütülecek ve kurum tarafından sağlanan yüzde 50 hibe desteğinden yararlanılacak.
Anahtar Deliği 15.05.2026 Trabzon’da can dostlar için dev adım!
Sokak hayvanları konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in hassasiyetini bilmeyen yok. Kendisi her fırsatta, "Bu canlar bize emanettir" diyerek toplumsal bir farkındalığın oluşması ve sahipsiz hayvan kalmaması gerektiğine vurgu yapıyor.
Trabzon Valisi Tahir Şahin ile encümende görev alan ilçe belediye başkanları da aynı duyguları taşıyor. Dolayısıyla dün alınan karar hakikaten çok önemli ve Trabzon’u sahipsiz hayvanlarla ilgili örnek bir şehir yapacak özelliğe sahip.
Bu karar sadece bir ihale kararı değil… Eğer süreç planlandığı gibi ilerlerse Trabzon, sahipsiz hayvanlara yönelik uygulamalarıyla Türkiye’ye örnek gösterilen şehirlerden biri olacak.

