Trabzon'da pazar tezgahlarında farkındalık! Özel eğitim öğrencileri engelleri aşıyor

Trabzon Üniversitesi Özel Eğitim Kulübü ve Trabzon Ömer Burak Terzi Özel Eğitim Anaokulu iş birliğiyle, engelliler haftası dolayısıyla Erdoğdu Pazarında farkındalık etkinliği düzenlendi.

Trabzon Üniversitesi Özel Eğitim Kulübü ve Trabzon Ömer Burak Terzi Özel Eğitim Anaokulu, Engelliler Haftası kapsamında Erdoğdu Pazarında anlamlı bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlikte, özel eğitim öğrencileri pazarda tezgâhlara geçerek ürün sattı ve halkla etkileşimde bulundu. Aynı zamanda özel eğitim öğrencilerinin toplumla iç içe olması ve insanların engellilere karşı duyarlılığını artırmak amaçlandı.

Trabzon'da pazar tezgahlarında farkındalık! Özel eğitim öğrencileri engelleri aşıyor

Ömer Burak Terzi Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Şahbender Derin, etkinlik hakkında, "Engelliler haftası dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak ve insanların duyarlılığını artırmak adına bir proje yapalım dedik. Erdoğdu pazarını belirledik. Öğrencilerimiz tezgâhlara geçerek ürün sattı. Engelli çocukların da bu işleri başarabileceğini göstermek istedik. Ömer Burak Terzi Özel Eğitim Anaokulu’nda 60 özel öğrencimiz var. Trabzon Üniversitesi Özel Eğitim Kulübü öğrencileriyle iş birliği yaptık. İnsanlarla iç içe olup farkındalık yaratmak istedik. Kendileri de değerlendirmelerde bulundu. 21 üniversite öğrencileriyle bu işi göğüsledik. 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi Şenol Yılmaz bizlere destek oldu. Katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Trabzon'da pazar tezgahlarında farkındalık! Özel eğitim öğrencileri engelleri aşıyor

Etkinliğe katılan özel eğitim öğretmeni Hazal Erkan ise, "Sevgiyle kucaklaşan yüreklerde engel yoktur," diyerek etkinliğin önemini vurguladı.

Erkan,"Ömer Burak Terzi Özel Eğitim Okulu ve Trabzon Üniversitesi Özel Eğitim Kulübü işbirliği ile Erdoğdu pazarına gittik. Vatandaşlarla empati atölyesi yapıp deneyimleriyle ne hissettiklerini ve bizlerden ne beklediklerini sorduk. Aldığımız cevaplar ile de özel eğitimin ne olduğunu, özel gereksinimli bireyin kim olduğunu konuşup dağıttığımız broşürlerle de bilinçlendirmeyi sağladık. Farklılıklarımızı değil benzerliklerimizi görerek çocuklarımızın dört duvar dışında da neler yaptıklarını birlikte deneyimledik. Farklılıklarımıza saygı duyan, farklılıklarımızın hayatı daha da renklendirdiğini bilen, bizlere kucak açıp anlamaya çalışan herkese teşekkür ederiz. Engelliler haftamız kutlu olsun, iyi ki.” ifadelerini kullandı.

Trabzon'da pazar tezgahlarında farkındalık! Özel eğitim öğrencileri engelleri aşıyor

Trabzon Üniversitesi Özel Eğitim Kulübü Başkanı İrem Akkoyun, etkinliğin amacını şu sözlerle ifade etti: “Bugün buraya farkındalık için geldik. Pazarı seçmemizin sebebi daha çok insana ulaşmak. Farkındalık ve eğitimi hedefliyoruz. Çocuklarımızla etkinlik yapıyoruz. Halkın içinde bunu yapmak daha da etkili oluyor. Halk için ve biz öğrenciler için büyük avantaj. Her etkinlikte heyecanlanıyoruz."

Düzenlenen etkinlikle, özel eğitim öğrencileri ve toplum arasında köprü kurarak, engelli bireylerin de toplumun aktif bir parçası olabileceğini göstermeyi amaçladı. Halkın yoğun ilgisi ve desteği ile gerçekleşen etkinlik, farkındalık yaratma açısından büyük bir başarı olarak değerlendirildi.

trabzonda-pazar-tezgahlarinda-farkindalik-ozel-egitim-ogrencileri-engelleri-asiyor-003.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler