Trabzon’da o ilçede eğitime kar engeli: Okullar bir gün tatil edildi
Trabzon genelinde kış şartlarının etkisini göstermesiyle birlikte beklenen tatil haberi geldi. Bölgede yaşanan olumsuz hava koşulları, günlük yaşamı ve eğitimi etkilemeye devam ediyor. Trabzon Valiliği koordinesinde alınan karar neticesinde, Tonya ilçesindeki okullarda eğitim öğretime zorunlu bir mola verildi.
Tonya’da Okullar 1 Gün Tatil
Meteorolojik veriler ve saha şartlarını göz önünde bulunduran yetkililer, öğrenci ve öğretmenlerin güvenliği için tedbir aldı. Tonya Kaymakamlığı tarafından kamuoyuna yapılan duyuruda, ilçede devam eden elverişsiz hava şartları gerekçe gösterilerek eğitime ara verildiği belirtildi.
Eğitim 14 Ocak Çarşamba Günü Duracak
Kaymakamlıktan yapılan resmi açıklamada, "Trabzon Valiliği kararı doğrultusunda, olumsuz hava koşulları nedeniyle Tonya ilçemizde eğitime 1 gün ara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
Alınan bu karar kapsamında, 14 Ocak 2026 Çarşamba günü ilçe genelindeki okullarda ders zili çalmayacak.
Kaynak:Haber61
