Trabzon’da evde bakım ve çocuk ödemeleri bayram öncesi yapılacak! Açıklama geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Trabzon İl Müdürlüğü tarafından 1575 çocuk için ödeme yapılacağı açıklandı

Trabzon’da evde bakım ve çocuk ödemeleri bayram öncesi yapılacak! Açıklama geldi

Haber61 - Haber Servisi / Aile ve Sosyal Hizmetler Trabzon İl Müdürü Seha Sağlam, evde bakım ücretleri ile sosyoekonomik destek ödemelerinin bu yil 9-10-11-12 Temmuz tarihlerine denk gelen Kurban Bayramı öncesinde hak sahiplerine ait hesaplara yatırılacağını söyledi.

Kişi başı 2 bin 354 TL 45 krş olan evde bakım ücretlerinin arefe günü de olan 8 Temmuz 2022 tarihinde hesaplara yatırılacağını söyleyen Seha Sağlam, Trabzon'da evde bakım hizmetinden faydalanan 6 bin 461 kişiye ayda 15 Milyon 478 bin 40 TL 43 krş ödeme yapılmak üzere gerekli hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Sosyoekonomik destek ödemelerine ilişkin ise yeni memur maaş katsayısına göre hesaplanarak 8 Temmuzda ödenmesi için talimat verildiğini belirten Seha Sağlam, bu hizmet kapsamında Trabzon'da bin 575 çocuk için aylık 3 milyon 581 bin 383 TL 11 Krş ödeme yapılacağını ifade etti.

Seha Sağlam, erken yapılan ödemelerin bayram öncesi hem ev ekonomilerini rahatlatması, hem de bayram alışverişleri için imkânları artırarak şehirde esnafa bir nefes aldırması temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber