Trabzon'da dolandırılan genç bankadan şikayetçi oldu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da yaşayan 24 yaşındaki R.P, isimli genç bankadan gelen telefonu cevaplayınca başı derde girdi.

Trabzon'da dolandırılan genç bankadan şikayetçi oldu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da yaşayan 24 yaşındaki R.P, isimli genç bankadan gelen telefonu cevaplayınca başı derde girdi. Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına giden R.P, '0850 222 0 900’nolu telefondan arandığını ve sonucunda dolandırıldığını.' söyleyerek şikayetçi oldu. Savcılıkta vermiş olduğu ifadede, 'Kredi kartı hesabının bulunduğu Fi… banka ait müşteri telefon hattından beni aradılar ve şahsıma, ‘İnternet üzerinden Rusya Federasyonundan alış veriş yaptınız mı?' diye sorarak şüpheli kullanım bilgisi verdiler.' dedi.

PARANIN ÇEKİLDİĞİNİ GÖRDÜM ŞOK OLDUM

Bu uyarı sonrasında kendisinden çeşitli bilgi aldıklarını söyleyen R.P, 'Uyarı sonrasında benin böyle bir alışveriş yapmadığımı arayan kişilere söyledim. Telefonun ucundaki şahıslarda, ‘Bu alışverişi iptal edebilmek için o zaman size soracağımız sorulara cevap verin. ’söylediler. Bende sordukları sorulara tek tek cevap verdim ve telefonu kapattım. Bir süre sonra aynı bankaya ait ATM’ye kartımı soktuğumda ise, hesabımdan 2 bin 200 TL paranın çekildiğini gördüm.' şeklinde konuştu. 

HEM BANKADAN HEM DOLANDIRICIDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Bankanın Kahramanmaraş Caddesinde bulunan şubesine gittiği söyleyen R.P, 'Bankaya giderek durum hakkında bilgi verdim.  Kendilerine ait telefon numarasından arandığımı ve dolandırıldığımı söyledim. Bankada ki görevliler, ‘bizim bu konuda yapacak bir şeyimiz yok, hata sizde.’söylediler ve beni bankadan gönderdiler. Resmi olarak kendilerine ait bir telefondan şahsım arandı ve dolandırıldım' diyerek hem bankadan hemde kendisini dolandıranlardan şikayetçi oldu.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber