Trabzon’da dedektif gibi çalıştılar onu buldular Sosyal medya gündem olmuştu

YGS pankartını Trabzon’da değiştiren kişiler tespit edildi.

Trabzon’da dedektif gibi çalıştılar onu buldular Sosyal medya gündem olmuştu
Haber : Şükrü Üçüncü
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun YGS’ye giren öğrencilere hazırlamış olduğu moral pankartını değiştirerek sosyal medyada yayan kişilerin kimlikleri tespit edildi.
 
BAŞKANIN PANKARTINI DEĞİŞTİRMİŞLERDİ
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre;  Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun hazırlatmış olduğu pankartta, “ YGS’ye girecek tüm adaylara başarılar diliyorum.” Sözlerini bilgisayarda teknik yöntem ile değiştirerek, “ Adaylara girecek tüm YGS’ye başarılar diliyorum.”şeklin de çeviren kişilerin kimlikleri tespit edildi.
 

Pankartın Orijinali
 
GÜVENLİK KAMERASI ELE VERDİ
 
Sosyal Medya’da orijinali ile oynanmış şekilde yayılan fotoğrafın ardından çalışma başlatan yetkililer, pankartın asıldığı alanı çeken güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yeşiltepe Mahallesi Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulunun duvarında asılan pankartı gören kameraları inceleyen ekipler; bir kişinin cep telefonu ile pankartı fotoğrafladığını tespit etti.
 

Pankartın değiştirilmiş hali
 
SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
 
Gün boyu sadece bir kişinin pankartı fotoğrafladığı tespit edilmesinin ardından şahıs tespit edildi. Sosyal medya üzerinden yapılan incelemede şahısın başka bir kişi ile de irtibatlı olduğu ve teknik yöntemler ile yazıyı değiştiği belirlendi. Büyükşehir Belediyesi şahsılar hakkında Cumhuriyet Savcılığına giderek şikayetçi oldu.
 
SİBER SUÇLAR DEVREDE
 
Savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne yönlendirileceği öğrenildi. Trabzon SİBER Suçlar Şube Müdürlüğü Sosyal medya üzerinden gerçekleştireceği çalışma ile şahısların ikametlerini tespit edeceği öğrenildi.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber