Trabzon'da komutanlar çelenk sunamadı

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaydancıoğlu Trabzon'da açıklamalarda bulundu.

Trabzon'da komutanlar çelenk sunamadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili ve CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu üyesi Okan Gaytancıoğlu, CHP Trabzon İl Başkanlığı’nda, fındık, çay ve Anayasa Değişikliği Referandumu ile ilgili açıklamada bulundu.

Gaytancıoğlu’ndan önce konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümünü kutlayarak başladı. Güngör, “Valilik önünde sayın vekilim ile birlikte çelenk sunum töreninde bulunduk. Bu törende Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ayrıca Trabzon Şehit Aileleri Derneği çelenk sunumunu gerçekleştirdi. Ancak Çanakkale Zaferi’nin 102.yıl dönümünü yaşarken çok değerli komutanlarımız sunum yapamadı. Yaptırılmadı. Biz bunu yadırgadık. Bir askeri zaferin komutanı çelenk sunamadı. Sunanlarla ilgili söyleyecek bir şey yok ama sunamayanlarla ilgili zerzenişi söylemek istiyorum. Bu konuya mutlaka bir çözüm getirilmelidir” dedi.


GARNİZON KOMUTANINA ÇELENK SUNDURULMADI

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu de zaferin 102. Yıldönümünü kutlayarak başladı ve Garnizon Komutanına Çelenk sundurulmaması kendilerini üzdüklerini söyledi. Gaytancıoğlu, ’Orada 250 bin şehidimiz var. Türk ordusu savaştı. Türk ordusunu komuta eden garnizon komutanın çelenk sunamaması bizleri üzdü. Trabzon’a geldim 4 gündür buradayız. Karadeniz’de partililerle vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz diyen Gaytancıoğlu,” Türkiye her işi bıraktı referanduma kilitlendi bir aydan az bir süre kaldı sandığa gideceğiz ve bir partiyi tercih etmeden ‘Evet’ ve ‘Hayır’  diyerek görüşümüzü bildireceğiz. Ama gördüğüm şudur kesinlikle ‘Hayır’ çıkacak. Çünkü Türk insanı örgürlüğüne, bağımsızlığına düşkündür. ” şeklinde belirtti. 
 

HALKIN GÜNDEMİ REFERANDUM DEĞİL

Biz gerçek gündemini konuşmak istiyoruz, Türkiye’nin gerçek gündeminde halkın gündeminde bir referandum yok diye ifade eden Gaytancıoğlu, “Özellikle Karadeniz tamamıyla fındığa ve çaya kilitlenmiş ekonomisi ve göç veren bir yapısıyla insanların yüzleri asık. Mutsuz insanlar yumağı ile karşı karşıyayız. Türkiye’nin dört bir yanında insanlar borçlarını düşünüyorlar. Sıfır terör varken şehitlerle patlamalarla anılan bir ülke haline geldi. İşsizlik yüzde 7’deyken şimdi resmi rakamlar yüzde 12’lerin üzerinde. Bu üniversite mezunları ile birlikte yükseliyor. Her ile üniversite açmakla olmuyor o üniversiteden mezun olanlar işe yerleştirilmeli. 11 milyon emekli var. Emekliyi yıllarca oyaladılar size promosyon vereceğiz dediler. Vere vere 300 liralık promosyon verdiler. CHP iktidar olsaydı böyle olacak mıydı? Hayır olmayacaktı” diye konuştu.
 

HASTALIKLI BUĞDAYI TÜKETİYORUZ

Türkiye’nin Rusya’dan buğday alımını durdurduğunu belirten Gaytancıoğlu, “Rusya’dan Türkiye buğday ticaretini durdurdu. Bilim adamlarımızla göre ciddi hastalıklara yol açacağını açıkladılar. Rusya’dan yapılan ihracatın durdurulmasının gerekçesi yok. Bu hastalığın olduğunu tahmin ediyoruz. 1.9 milyon ton buğday Türkiye’ye girdi. Biz bunu tüketiyoruz. Hem buna bedel ödememiz rezalet hem de insanımıza bu buğdayı yedirmemiz rezalettir. CHP olarak bunu kınıyoruz. Rus uçağını düşürdük. Biz düşürdük dediler, şu an iş kala kala pilota kaldı. O da FETÖ’cü çıktı.Uçağı düşürmemizin zararı milyarlarca dolar oldu. 2 Milyon az turist geliyor. 4-5 milyar dolar turizmden zararımız söz konusu. Dış politikada bu tutarsızlık kime yaradı. Yanlış bir uluslar arası politikası AKP’nin Türkiye’yi getirdiği yer karanlıktır. Sadece Rusya konusunda mı? Suriye konusunda da.3 saatte Şam’a gireriz dediler 3 milyon Suriyeli ülkemize girdi.8 Milyar dolar Suriyelilere harcadık diyorlar ve Suriyeliler aşımıza işimize ortak oldular. Atatürk’ün ne zaman yolundan saptıysa bu ülke Türkiye hep sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştır” ifadelerini kullandı. 
 

ÇAYDA CHP NE ÖNERİYOR?

“Fındık bahçelerinin %80’i bizde hem fındık yiyemiyoruz hem de üretici kan ağlıyor diyen Gaytancıoğlu, “Bu nasıl iş. Mustafa Kemal Atatürk FİSKOBİRLİĞİ kurulmasında etkili olmuş. Bir birlik olur demişler. ÇAYKUR’da kurmuş. Demiş ki benim üreticim mağdur olmasın. Çay ve fındık doğu Karadeniz için aşırı derece stratejik. Yılda 250 bin tona yakın çay üretimimiz var. Çayı seviyoruz. Ama insanları orada tutuyoruz. Alternatifi olmayan bir ürün. Peki neden 50 ton kaçak çaya izin veriyor bu ülke. Bu ülke kaçak çay girişini önleyemezse kendine rakip üretmeye devam eder. Peki CHP ne öneriyor. Maliyetlerin üzerinde bir fiyat olmak zorunda. ÇAYKUR’u güçlendirmek zorundayız. Çay’ı stratejik ürünler konusuna  sokarak ciddi bir destekleme yapmak zorundayız. Çay’da yeni katma değer yaratacak ürünleri yaratmalıyız.” diye kaydetti. 
 

CHP İKTİDARDA OLSAYDI FINDIK ŞU ANDA 20 LİRAYDI

Gaytancıoğlu, “Geçen sene fındıkta maliyetler 10 bin lira iken fındık fiyatları 10 liralardaydı. Fındık raporu hazırladık. Benim üreticim neden göç ediyor. Neden yabancı tek ellere fındık piyasası bırakıyorum. CHP ne diyor peki bu konuda; FİSKOBİRLİK devrede olmazsa olmaz, arz fazlası varsa dünyaya satamıyorsam benim çocuklarım yesin. Benim sosyal yardım yaptığım yerlerde dağıtılsın. Fiyat politikası CHP iktidar olsaydı fındık şuanda 20 liraydı. Anayasa görüşmelerinden ve yanlış politikaların sonucunda dolar ve euronun yükselmesiyle 180 milyar lira zarar ettik. 180 milyar liranın 12 milyarını çiftçiye verseydik yüzler gülerdi.” dedi. 

Gaytancıoğlu, “Fındık politikasında yıllardır dünya bankasından aldığı payla destek yapıyor. CHP bunu öder. Ama karşılığında üretim yaparak. Biz orada dursun üretmeye devam etsin diyoruz. Trabzon Rize Giresun gibi fındığın olduğu yerlerde çikolata fabrikaları olmalı. Çevreye katma değer sağlayan fabrika gelsin fabrika açsın” diye konuştu. 
 

HALK CEVABI VERECEKTİR

Gaytancıoğlu, “Bu anayasa değişikliğin meclisi güçlendiriyoruz diyorlar. Kanun yapma yetkisinde 15 günlük süre yok. Yasalar nerede çıkacak diye sorduğumuzda bakanlarımız var diyor. Siz meclisi baypas ediyorsunuz. O meclis manda ve himayeyi kabul etmeyecek diye oluşturuldu. Anayasa maddelerini incelediğimizde fiyasko olduğunu görüyoruz. Biz CHP olarak karşı çıktık bütün maddelere. Yemin ediyor tarafsız aklatacağına dair ama bir partiye üye oluyor. Türk insanını kandıracağını sanıyorlar. Ama Türk halkı çok güzel bir cevap verecek. “ şeklinde sözlerini tamamladı. 





 




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber