Trabzon'da belediye başkanlarından Tonya Belediye Başkanı Beşel'e destek ziyareti

Trabzon'da belediye başkanları, saldırıya uğrayan Tonya Belediye Başkanı Beşel'e ziyarette bulundu.

Trabzon'da belediye başkanlarından Tonya Belediye Başkanı Beşel'e destek ziyareti

Trabzon'un Tonya İlçesi Belediye Başkanı Osman Beşel, makamında saldırıya uğramıştı. Saldırı sonrası Beşel'e Trabzon'da belediye başkanlarından destek geldi.

Tonya ilçesine ziyarette bulunan başta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ile beraberindeki 15 belediye başkanı, Tonya Belediye Başkanı Beşel'e desteklerini ifade ederek geçmiş olsun temennisinde bulundu.

besele-ziyaret-2.webp

Beşel: "En kalbi duygularımla teşekkür ediyorum"

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, ziyaretlerinden ötürü Belediye Başkanlarına teşekkür ederek, "Sizleri burada görmekten dolayı mutluyum. Tonya, Trabzon ve ülkemizi üzen bir elim hadise dolayısıyla burada bulunuyorsunuz, en kalbi duygularımla sizlere teşekkür ediyorum. Manevi güç ve kuvvet verdiniz, Allah razı olsun. Belediye başkanlığı ve makamına bir başkaldırı ve saldırı yapıldı. Hepimizin görevi, kamuya ve ülkeye en güzel hizmeti vermek. Çalışanlar da biz de disiplin kurallarına uygun şekilde hareket edeceğiz ve en güzel hizmeti vermek için mükellefiyet içindeyiz. Buna uymayanlara karşı da gereğini yapmak sorumluluğumuz ve yetkimizdir" dedi.

besele-ziyaret-3.webp

Başkan Genç: "Hesabı ancak halk sandıkta sorar"

Yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Bugün Tonya Belediye Başkanımız Osman Beşel'i ziyaret ediyoruz. Tonya Belediyemizde meydana gelen hadiseyi tüm belediye başkanlarımızla kınamak üzere buradayız. Bu tür hadiseleri bir platform olarak kınamak için değerli başkanlarımızı davet ettik ve burada buluştuk. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve üzüntülüyüz. Bu Tonya Belediye Başkanımızın kişisel bir meselesi değil. Kendisine görev halk tarafından verildi. Bir belediye başkanından görevi dolayısıyla hesabı ancak halk zamanı gelince sandıkta hesap sorabilir. Bu saldırıyı kabul etmediğimizi ve en sert şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu tür olaylar bizi yıldırmaz. En iyi şekilde hizmet yolculuğuna devam ederiz. Bu davete icabet eden tüm belediye başkanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

genc.webp

Ortahisar Belediye Başkanı Kaya: "Saldırı şiddetle kınıyorum"

Zaman zaman belediye başkanlarına karşı hoş olmayan saldırılarla karşı karşıya kalabildiklerini belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, "Gönül isterdi ki seçim sonrası bu ziyaret bir hayırlı olsun ziyareti olsaydı. Yapılan saldırıyı kınamak üzere buradayız. Parti ayrımı olmaksızın her görüşten başkanlarımızın burada olması çok değerli. Birlikteliği tesis eden Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. Hepimizi kamu kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Hizmetler sırasında talihsizlikler olabiliyor. Ben de yaşadım. Daha dün bir arkadaşımız belediyenin önüne gelip kendini yakmakla beni tehdit etti. Bu tür şeylerle hepimiz karşılaşıyoruz, karşılaşacağız da. Bu yapılanları onaylamak mümkün değil. Saldırıyı şiddetle kınadığımı ifade ediyorum" dedi.

Toplantıya katılan diğer belediye başkanları da yaptığı açıklamada saldırıyı kınadıklarını belirterek, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel'e desteklerini ifade etti.

kaya-1.webp

Toplantıya katılmayan Başkan Bıyık'tan Haber61'e açıklama

Toplantıya Trabzon'daki belediye başkanlarından sadece Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık katılamazken, konuyla ilgili olarak Haber61'e konuşan Bıyık, "Daha önceden planlanmış bir program için Ankara'dayım. Ziyaret programından, sonradan haberimiz oldu. Osman Bey'e geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Trabzon'a dönünce de bizzat ziyaret edeceğim" dedi.

ortak-ziyaret.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler