Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 23 Eylül 2026 15:16

Trabzon’da Avrupa sineması rüzgârı esecek

4. Avrupa Sinema Günleri, 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Trabzon’da sinemaseverlerle buluşacak. Festival kapsamında 16 Avrupa filmi ücretsiz gösterilecek.

Trabzon, Avrupa sinemasının farklı hikâyelerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB üyesi ülkelerin büyükelçilikleri ve kültür enstitüleri ile Türkiye genelindeki AB Bilgi Merkezlerinin iş birliğiyle düzenlenen 4. Avrupa Sinema Günleri, 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirilecek.

TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen festival kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden 16 film, Trabzon Lara Sineması’nda ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

16 FİLM TRABZON’DA GÖSTERİLECEK

Bu yıl Trabzon’un yanı sıra Antalya, Diyarbakır, İzmir ve Samsun’da gerçekleştirilecek etkinlikte Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, Fransa, İrlanda, İspanya, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Polonya, Portekiz, Yunanistan ve İsveç yapımları yer alacak.

Festival seçkisinde aile ve insan ilişkilerinden kimlik ve değişime, müzik ve yaratıcılıktan toplumsal meselelere uzanan farklı hikâyeler izleyiciyle buluşacak. Komedi, dram, belgesel ve animasyon türlerindeki filmler, Avrupa’nın farklı kültürlerini sinema aracılığıyla Trabzon’a taşıyacak.

FESTİVAL 30 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Festivalin Trabzon’daki gösterimleri 30 Eylül Çarşamba günü saat 18.00’de Trabzon Lara Sineması’nda başlayacak. Beş gün boyunca Avrupa sinemasından farklı örnekler ücretsiz olarak gösterilecek.

TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, festivale ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Trabzon yine sanatla buluşuyor. Avrupa'nın farklı ülkelerinden sinemacıların hikâyelerini, dünyalarını ve duygularını Trabzon'da izleyicilerle buluşturacağız. Farklı hikâyeler, ortak duygular anlayışıyla düzenlediğimiz festivalimize tüm sinemaseverleri bekliyoruz” dedi.

BÜYÜKELÇİLER TRABZON’DA BULUŞACAK

Festivalin Trabzon’daki açılış kokteyli ise 1 Ekim Perşembe günü saat 17.00’de Trabzon Lara Sineması’nda düzenlenecek. Programa Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçilerinin katılması bekleniyor.

Karbuz, açılış programının önemli bir buluşma olacağını belirterek, “Sinemanın birleştirici gücü sayesinde Avrupa'nın farklı kültürlerini Trabzon'da birlikte keşfedeceğiz. Tüm Trabzonluları festival filmlerini izlemeye ve bu kültürel buluşmaya ortak olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

FESTİVALDE HANGİ FİLMLER VAR?

30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek gösterimlerde Son Işıltılar (Glimmers), Kaybetmeye Mahkûm (Heads or Fails), Bay Hiç Kimse Putin'e Karşı (Mr. Nobody Against Putin), Benim Sesim (My Voice), Gloria!, Denge Kaybı (Loss of Balance), Bahçedeki Tekne (A Boat in the Garden), Flow: Bir Kedinin Yolculuğu (Flow), Tavus Kuşu (Peacock), Leziz (Tasty), Atina Gece Radyosu (Athens Midnight Radio), Kaçırıldık! (Kidnapped!), Hoş İnsanlar (Nice People), Nefes Nefese (Breathing Underwater), Hayat ve Aşk (Life & Love) ve Dört Anne (Four Mothers) filmleri izleyiciyle buluşacak.

Avrupa Sinema Günleri, farklı ülkelerin sinema eserlerini Trabzonlu izleyicilerle buluştururken Avrupa’nın kültürel çeşitliliğine de dikkat çekecek.

Kaynak: Haber Bülteni

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!