Trabzon’da 39 iş adamı firar etti

Trabzon’da İl Emniyet Müdürlüğünün gerçekleştirmiş olduğu operasyonlarda 1088 kişi FETÖ/PDY şüphesi ile yasal işlem gördü. 39 iş adamının ise; firari olduğu tespit edildi.

Trabzon’da 39 iş adamı firar etti

Haber : Şükrü Üçüncü

Trabzon’da devam eden FETÖ/PDY operasyonları kapsamında bugünde yapılan çalışmalar ile birlikte hakkında yasal işlem yapılan kişi sayısı bin 88’e ulaştı.

 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; 15 Temmuz hain darbe girişiminden bugüne kadar geçen zaman içerisinde Trabzon’da gerçekleşen operasyonlarda bin 88 kişi gözaltına alınarak Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünde sorgulandı. Kent genelinde FETÖ/PDY operasyonlarının başlamasının ardından 156 kişinin ise firar ettiği tespit edildi.
 
39 İŞ ADAMI FİRAR ETTİ
 
Trabzon’da firar edenlerin arasında ise 39 iş adamın bulunduğu dikkatlerden kaçmadı. Hain darbe girişiminden sonra başlayan operasyonlar öncesinde iş adamlarının firar ettiği öğrenildi. Trabzon soruşturmalarında isimleri firar olarak geçen 3 askeri üst rütbeli, 1 hakim, 3 savcının da kaçtığı tespit edildi. 3 adli personel ile 3 avukatında adreslerinde bulunmadığı belirlendi. Trabzon’da firari diğer sektörler ise şöyle; 8 Emniyet Personeli, 5 Akademisyen, 14 Milli Eğitim çalışanı, 1 Sağlık Personeli, 1 Diyanet Personeli, 5 Kamu çalışanı, 56 Dershane sahipleri ve çalışanları, 13 sivil olarak belirlendi.
 
TRABZON EN FAZLA OPERASYONLARI DÜZENLEYEN İL
 
Trabzon’da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele Şubesi (KOM) ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün (TEM) yürütmüş olduğu operasyonlarda gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğünde sorgulandıktan sonra sevk edildikleri adliyece tutuklanan kişi sayısı ise; 493’e ulaştığı öğrenildi. FETÖ/PDY operasyonları kapsamında metropol şehirlerinin dışında en fazla operasyonları gerçekleştiren İl Emniyet Müdürlüğünün Manisa’dan sonra Trabzon olduğu öğrenilirken, en fazla tutuklamanın ise; Trabzon ilinde olduğu bilgisine ulaşıldı.
 
TRABZON’DA HER SEKTÖRDEN TUTUKLAMALAR GERÇEKLEŞTİ
 
Öte yanda Haber61.net’in edindiği bir diğer bilgiye göre; tutuklananlar arasında en fazla Trabzon’da Özel Sektörde faaliyet gösteren isimler olduğu tespit edildi. Trabzon’da özel sektörde esnaf ve çalışan olarak gözaltına alındıktan sonra tutuklanan kişi sayısı 104 olduğu öğrenildi. 90 Emniyet Personeli, 81 Milli Eğitim çalışanı, 20 Askeri personel, 22 Hakim, 10 Savcı, 2 Mülki Amir onları takip eden meslek kuruluşları oldu.
 
48 KİŞİ GÖZALTINDA
Trabzon’da Adliyeye sevk edilen 326 kişi Denetimli Serbestlikten yararlanırken 1 kişi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Savcılıktan serbest kalan kişi sayısı ise; 66 olduğu öğrenildi. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünde 48 kişinin gözaltında olduğu öğrenildi.





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber