Trabzon'da 100 kadına fuhuş baskını

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon İl Emniyet’i Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri, Ortahisar İlçesi Çömlekçi mevkiinde yapmış olduğu fuhuş uygulamasında 100 hayat kadınını fuhuş yaptıkları gerekçesi ile haklarında işlem yaptı. Edinilen bilgiye göre

Trabzon'da 100 kadına fuhuş baskını

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon İl Emniyet’i Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri, Ortahisar İlçesi Çömlekçi mevkiinde yapmış olduğu fuhuş uygulamasında 100 hayat kadınını fuhuş yaptıkları gerekçesi ile haklarında işlem yaptı. Edinilen bilgiye göre; 8 ayrı otelde fuhuş amaçlı konaklayan 100 kadının semte gelen erkekler ile 50 TL para karşılığında cinsel ilişkiye girdiğini öğrenen ekipler semte operasyon düzenledi.

KAÇMAK İSTEDİLER

Hayat kadınları polis ekiplerine karşılarında görünce otellerin muhtelif yerlerine girerek saklanmak istese de ahlak büro amirliği ekiplerince saklandıkları yerlerde gözaltına alındılar. Otellerin çatı katları ve yangın merdivenlerini kullanan kadınlar buralardan yan binalara geçerek kaçmayı planladıkları fakat polis ekiplerinin önlemleri ile bu geçişe izin verilmediği dikkatlerden kaçmadı.

SINIR DIŞI EDİLDİLER

Kadınların otel odalarında fuhuş yapmasına izin veren işletmelere ise idari ceza uygulandı. 8 otele ise süreli şekilde kapama cezası verildi. Bu otellerden en az kapama cezası alan 30 iş günü en fazla alan ise 60 iş günü cezası aldı. Emniyete getirilen kadınlar burada yapılan işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Trabzon Göç İl Müdürlüğüne sevk edildi.

ROMAN VATANDAŞLAR SEMTE AKIN ETTİ

Yabancı uyruklu kadınların sınır dışı edilmesinin yanı sıra bir gerçek daha ortaya çıktı. Ordu, Samsun ve Türkiye’nin bazı bölgelerinde yaşayan Roman vatandaşların ise bu semte gelerek fuhuş yaptığı öğrenildi. Yol güzergâhı üzerinde müşteri arayan bu kadınların bazı oteller ile anlaşma yaptığı para karşılığında anlaşmış olduğu kişileri bu otellere getirdikleri öğrenildi. Gözaltına alınan 100 kadın arasında Roman vatandaşların sayısının fazla olduğu ise bir diğer ayrıntı oldu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler