Akyazı'da yol ne zaman açılacak?

Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Akyazı, Yanbolu Viadüğü ve Yıldızlı Kavşağı’yla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bayramçavuş, Akyazı’da rirsk kalkmadan yolu açamayacaklarını, her Ramazan ayında yaşanan sıkışıklığın yine oluşacağı

Akyazı'da yol ne zaman açılacak?

Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Akyazı, Yanbolu Viadüğü ve Yıldızlı Kavşağı’yla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bayramçavuş, Akyazı’da rirsk kalkmadan yolu açamayacaklarını, her Ramazan ayında yaşanan sıkışıklığın yine oluşacağını, 2,5 ay sonra tünellerden birini hizmete sokacaklarını söyledi. Bayramçavuş, Yıldızlı Kavşağı’na ise bir ay içinde başlamayı planladıklarını da sözlerine ekledi. Akyazı’da bir evin istinat duvarının çökmesi sonucu oluşan heyelan sonunda Karadeniz Sahil Yolu, Karayolları ekipleri tarafından temizlendi. Ancak yol ulaşıma henüz açılmadı.

Karayolları Bölge Müdürü Bayramçavuş, yol temizleme işini yolu ulaşıma açmak için yapmadıklarını, risk ortadan kalkmadan yolu açamayacaklarını belirterek, “Biz orayı açmak için değil temizlemek için çalışma yaptık. Bugün de orayı yıkatacağız. Gazetelerde atılan başlık geçerlidir, orada risk devam ediyor. Yıkılan duvarın devamı yukarıda çatlamış, patlamış bir şekilde duruyor. Aşırı bir yağışta o duvarın aşağıya yola gelip gelmeyeceği belli değil. Orada hayati tehlike var. İnsanları riske edemeyiz. Binde bir ihtimal dahi olsa riske giremeyiz. Ancak orada Ortahisar Belediyesi yazılı bir taahhütte bulunursa biz de üzerimize düşeni yapar, yolu açarız. Karayolları olarak biz üzerimize düşeni yaptık.

Sadece iki tabelamız var. Yolu hemen açarız. Önümüzdeki süreçte oradaki sorun bir şekilde çözülecektir. Bu konuda ilgili kurumlar da bir gayret içerisinde, bunu görüyoruz.” şeklinde konuştu. Bayramçavuş, sözlerine şöyle devam etti: “Akyazı’da Ramazan ayı içinde yoldan dolayı bir sıkıntı beklemiyoruz. Oradaki sıkışıklık yine olacak. Geçen sene orada Beşirli Deresi’nden Karayolları kavşağındaki ışıklara kadar bir trafik sıkışıklığı yaşanıyordu zaten. Geçen sene o bölgeyi video kaydı ile kayıt altına aldım. Biz orada son derece modern köprülü kavşaklar yapıyoruz. Bazı arkadaşlar itiraz ediyor. Hizmet ediyorsun, büyük projeler ortaya koyuyorsun ama bazı insanlar anlamıyor bunu. İftar saati Beşirli Deresi’ne kadar orası kuyruk oluyor. Bu sene de olacak. Geçen sene de iki şeritti, bu sene de iki şerit olacak. Bu, yoğunlukla ilgili bir durum. Trafiğin akışıyla ilgili bir sorun yok. Sadece kısa bir mesafede aşağı inilip yukarı çıkılıyor.”

AKYAZI’DA B PLANI HAZIR

“Akyazı’daki sıkıntılar orada bizi B Planı’na yönlendirdi. Orada bir B planımız var. Planımız da şudur; Akyazı tünellerinin deniz tarafındaki tüpü biz hızlandırdık. Önümüzdeki 2 ya da 2,5 ay içerisinde deniz tarafındaki tüpü trafiğe açacağız. 2,5 ay sonra duvarı yıksalar da yıkmasalar da bizi fazla bir sıkıntıya sokmayacak artık. Akçaabat’tan Trabzon’a gelişi tüpün içine alacağız. Stadın içinden gelişi de deniz tarafındaki şeride alacağız. Biz o gayretin içindeyiz. Şu anda tünelin içinde 24 saat çalışılıyor.”

YANBOLU VİYADÜĞÜ’NDEKİ SIKINTI NEDEN KAYNAKLANDI?

“Yanbolu’da Santa’ya dönüşte bir kazık çakma çalışmamız var. Santa’ya dönüşte hemen sağda bir vatandaş villa yapmak için dere yatağında aşırı bir dolgu yaptı. O dolgu geldi bizim viyadüğe baskı uyguladı. Burada şimdi kazık çakıyoruz. Adamı da mahkemeye verdik. Hiç kimseye sormadan hareket ediyorlar. Bu inşaat orada yapılırken bize hiç kimse bir şey sormadı. Bizim yolumuzun kenarında ruhsat verildi, bize hiç sorulmadı. Biz yine işin oluruna gidiyoruz. Yanbolu’da o viyadük çökerse ne olur? Orada kullanacağımız ikinci bir yolumuz da yok.  İnsanlar artık duyarlı olmalı.”

YILDIZLI KAVŞAĞI İNŞAATI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

“Yıldızlı’daki kavşak çalışmasının kamulaştırması 14 aydır devam ediyor. Maalesef hala bitmedi, çok uzun sürdü. Bugün yarın bekliyoruz, parayı yatırır yatırmaz tebligat işlemlerinin akabinde hemen başlayacağız. O kavşak 2015 yılı hedefimizdir. Bizim orada 6 aylık bir gecikmemiz var. Bir türlü giremedik oraya. Akçaabat Asliye Hukuk Mahkemesi’nde devam ediyor. 6-8 ayda aldığımız davalar var ancak bu davalar 14 aydır devam ediyor. Bugün yarın bitecek, Allah’ın izniyle orada da yoğunlaşacağız. Nasıl ki Çatak’ta yoğunlaştık, bir ay içinde de Yıldızlı’da da o yoğunluğu göreceksiniz, deniz tarafından hemen gireceğiz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel