Trabzon Valiliği'nden kreş ve bakım evleri kararı

Trabzon İl Hıfzıssıhha Kurulu açıklama yayınladı.

Trabzon Valiliği'nden kreş ve bakım evleri kararı

Trabzon İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında 20.11.2020 Cuma günü saat 21.00’de koronavirüs salgınında kreşler ve gündüz bakım evlerinde alınması gereken ilave tedbirler gündemini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Toplantının ardından Kuruldan şu açıklama yapıldı;

Koronavirüs (Kovid-­19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra, salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.

Bu çerçevede 17.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınan kararlar doğrultusunda; 18.11.2020 tarih ve 19161 sayılı İçişleri Bakanlığı genelgesine istinaden, 18.11.2020 (2020/113) sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’muzca bir takım yeni tedbirler belirlenerek kararlar alınmıştır.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmî/özel örgün ve yaygın tüm eğitim faaliyetlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceği hususu kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Öte yandan kamu ve özel sektörde çalışan anne ve babaların kreş çağındaki çocuklarının, çalışma saatleri içerisinde bakımlarında mağduriyet yaşanmaması amacıyla, İçişleri Bakanlığınca, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda yayımlanan 20.11.2020 tarihli ve 19526 sayılı genelge doğrultusunda, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’muzca alınan karara göre;

  1- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşler ile birlikte, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel eğitim kurumları bünyesindeki kreşlerde ve gündüz bakım evlerinde, yüz yüze eğitim faaliyetlerinin devamının sağlanmasına,

  2- Yüz yüze eğitim faaliyetlerine müsaade edilen kreş ve gündüz bakım evlerinin, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde belirlenen kural ve tedbirlere uygun şekilde çalışmalarını temin etmek amacıyla, kaymakamlıklar ile bağlı oldukları birimlerince etkin bir şekilde denetlenmesine,

Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. maddeleri uyarınca ilçe umumi hıfzıssıhha kurul kararlarının alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, uygulamada birlikteliğin sağlanması için alınan kararların ilgili kurumlara iletilmek üzere kaymakamlıklara iletilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber