Trabzon Uzungöl'de heyecanlı bekleyiş

Dünyaca ünlü turizm merkezi Trabzon Uzungöl'de imar barışına uygun olmayan yaklaşık 118 yapının yıkımıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Trabzon Uzungöl'de heyecanlı bekleyiş

Trabzon'un Çaykara ilçesinde imar kirliliği tartışmaları ile gündeme gelen turizm merkezi Uzungöl'de 5 Ekim'de yıkımına başlanmasına karar verilen 118 yapı, sahipleri boşaltmayınca yıkılamamıştı.

Bakanlık heyeti inceliyor

Yapılar, sahiplerinin talebi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bölgeye gelen heyet tarafından incelemeye alındı. Uzungöl Turizmciler Dernek Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, yıkımlara ilişkin bazı yapı sahipleriyle birlikte gittikleri Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştüklerini söyledi. Bakanlık yetkilerine Uzungöl’ün kuş bakışı çekilmiş fotoğraflarını da ilettiklerini belirten Akyüz, " Bu fotoğraflarda yıkım kararı alınmış olan binaları işaretledik. Kendilerine bu yapıların Uzungöl’ün siluetine zarar vermediğini gösterdik. Yıkım kararı alınan birçok yapının yeni imar taslağına uyabileceğini kendilerine ilettik. İmarın dışına çıkılmış olan yüksek binalar için tıraşlama, yani birkaç katını yıkıp imara uygun hale getireceği önerisinde bulunduk. Bu rötuşlar yapıldıktan sonra yıkımlar için esas karar alınacaktır. Heyet incelemelerini sürdürüyor; artık yıkım tartışmaları bitmeli ve tamamen turizme odaklanmalıyız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber