Trabzon Ulaşım Ana Planı Çalıştayı yapıldı

Trabzon Ulaşım Ana Planı 1. Çalıştayı bugün yapılıyor.

Trabzon Ulaşım Ana Planı Çalıştayı yapıldı

Trabzon Ana Planı 1. Çalıştayı mevcut durum değerlendirmesi bugün (7TEMMUZ) saat 10:00'da gerçekleştirildi.

Saat 10:00'da başlayan çalıştay Haber61 ekranlarından canlı olarak yayınlandı.

Okunan İstiklal Marşı ile başlayan Çalıştayda önce söz alan Trabzon Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanı Fatih Bayraktar "2040 hedefli Trabzon ulaşım ana planı için  çalışmalarımıza başladık. Ulaşım modelinin oluşturulması mevcut yapıdaki eksikliklerin belirlenmesi ve giderilmesi, daha farklı ulaşım seçeneklerinin belirlenmesi. Şuan gelinen. Maraş. Addesinin yayalaştırışması gündeme gelmiş ve bütün paydaşların görüşleri alınarak yaylaştırmaya karar verilmiştir. Bugün ana plan hazırlanma sürecinde önemli bir noktaya geldik. Bundan sonraki süreçte 3 çalıştay daha gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yüklenici firma genel Müdürü Emre Tüzemen "Şu at ayında in itibaren yapılan çalışmaların ilk ayağını tamamlamış bulunmaktayız. Ortak akılla şehrimizin ulaşım sorununun giderilemsi önceliğimizdir. Bu projemizin layıkıyla tamamlanacağına inancım tamdır."

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim "Akçaabat için çok önemli bir çalışma inşallah bu çalışma  ile ilçemizin sorunlarını çözmüş olacağız."

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç "Ortak aklı ortaya çıkararak bir sorunu çözmek için yapılan toplantıda olmaktan mutluyum. İstişare yönetimini getiren yapılacak bütün çalışmalarda ilçelerde de yapılacak çalışmalarla ilgili istişare etmesi çok önemli. Maraş ve Gazipaşa kısmı ile ilgili özellikle ulaşım aşamasında gittiğimiz şehirlerde de meydan alanlarının yayalaştırışması konusunda şehrimize yakışmayan Maraş caddesinin yayalaştırışması konusunda adım atan başkanımıza teşekkür ediyorum. Şehrimizi trafik yönetimi adıma ulaşım planlama adıma çalıştayımızın yararlı olacağı inancındayım. Çalıştayımızın haırlı olmasını ve katkı dağlayacak olan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum"  ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu'ndan Güney Çevre Yolu Müjdesi

Sunum öncesi son sözü alan ve Güney Çevre Yolu müjdesini veren Zorluoğlu ise "Ulaşım master planı kapsamında toplanan verilerin değerlendireceği bu toplantıya katılımınız için teşekkür ediyorum. Şehrimizin en önemli meselelerinden biri ulaşım meselesi. Anketlerde ilk 3 sorun içinde ulaşım yer alıyor. Yaklaşıl 2.5 Yıldır ilçe belediyelerimizle önemli çalışmalara start verdik. Kanuni bulvarı için hedef 2021 sonunda cephanelik kısmını geçmek 2022 sonunda ise Boztepe kısmını geçerek ulaşıma açmak. Maçka yoluna bağlamak için kamulaştırma çalışmalarımız devem ediyor. Aynı zamanda Değirmendere’den Çukurçayır’a 2x2 bir yol için çalışmalar devam ediyor. Ama 2022 sonuma kadar arzumuz Çukurçayır’a kadar olan kısmı ulaşıma açmaktır. 

Ulaşımın tek elden yönetilenildiği bir merkez yoktu. Molozda caminin yanında çok büyük olamayan bir merkez inşaa ettik. Kameralarla kontrol edebileceğimiz ve gerektiğinde denetleyebileceğimiz bir merkez oldu. 
Otoparklarımızım yapımına süratle devam ediyoruz. Sadece merkez değil ilçelerde de yapımlara devam ediyoruz. Otobüsler çok önemliydi, aldığımız otobüslerle filomuzu güçlendiriyoruz. 

Yeni terminal binamızla ilgili bir sorun gereği sözleşmeyi iptal ettik.Bu ay içinde yeni ihale ile yeni otogarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sınacağız. 
Maraş caddesi için çok büyük bir istişare yaptık. Elimizde gerekli veriler vardı. Maraş caddesi bu yıl içinde yayalaştırışmış olacak. Bu yıl içinde aynı zamanda Uzunsokak, Maraş caddesi ve Kunduracılar’da cephe sağlıklaştırması yapmak istiyoruz.

Önemli bir haberi vermek istiyorum. Milletvekillerimizin gayreti ve ulaştırma bakanımızın da oluru ile Güney çevre yolu Trabzon için olmazsa olmaz . Akçaabat Akçakale’den başlayarak Bahçecik arası  için 1. etabı ihale edildi. Kısa zamanda kazma vurmak istiyoruz.

Ulaşım master planı canlı organizma gibidir. Bizim arzumuz trabzon gibi zor bir coğrafyada uzun yıllara hizmet edecek bir ulaşım master planını hayata geçirmek." ifadelerini kullandı

Haber61TV'yi izlemek için tıklayın...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber