Anahtar Deliği - Usta’nın çağrılarına kulak verin - 07.07.2021

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, pandemi sürecinin başından itibaren hem bilgilendirici hem yönlendirici olarak önemli rol oynadı.

Anahtar Deliği - Usta’nın çağrılarına kulak verin - 07.07.2021

İnanç turizmi eziyet turizmine dönüştü

Geçtiğimiz günlerde Sümela Manastırı 5 yıllık tadilatın ardından ziyarete açıldı.

Açılışın gerçekleşmesinin ardından Sümela Manastırı’na gitmek isteyen turistlerden 75 TL ücret alınması eleştiri toplamıştı. Bu konuyu son olarak Ortahisar Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Ömer Dayı dile getirdi.

Dayı yaptığı değerlendirmede Trabzon İlimizin Maçka ilçesinde Tarihi Sümela Manastırı yerli yabancı turistlerin ziyaretinde kişi başına 75 TL alınıyor, 1km gittikten sonra araçlarını ücretli otoparka çekiyor, Turistler dolmuşlarla ücret karşılığında Manastıra taşınıyor. Turizm sektörü Şehrimize ekonomik olarak büyük katkı sağlarken destek olacakları yerde soygun düzeni kurarak Turizme sekte vurduklarının farkında değiller mi ?” ifadelerini kullandı.

Usta’nın çağrılarına kulak verin

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, pandemi sürecinin başından itibaren hem bilgilendirici hem yönlendirici olarak önemli rol oynadı.

Usta normalleşmenin başladığı şu günlerde de bu görevini sürdürerek vatandaşları koronavirüsten korunmaya ve aşılanmaya teşvik etmek için çaba sarfediyor.

Usta dün de Trabzon’un aşılamada 600 bin barajını geçmek üzere olduğunu ifade ederek çağrıda bulundu; “Haydi Trabzon.. Bugün AŞIda 600.000 barajını da aşıyoruz. Bakanlığımızın yayınladığı yeni haritada maviyi yakalamak sizlerin desteği ile mümkün..”

Maraş kararına destek çıktı

Maraş Caddesi’nin Uzunsokak’a paralel 400 metrelik bölümü trafiğe kapatılacak.

Günledir Trabzon’un ana gündem maddesi haline gelen Maraş’ın trafiğe kapatılacak olması konusunda görüş ayrılıkları olduğunu yazmıştık ve dün bu köşeden mini bir anket başlatarak “karar sizce doğru mu” diye sormuştuk.

Bu soruya hem site üzerinden hem de sosyal medyadan bir çok yorum ve mesaj geldi.

Gelen yorumların çoğu kararın doğru olduğu şeklinde. Görünüşe göre halkın önemli kesimi bu karardan memnun…

Hatta bölge kaos halinden kurtarılırsa Trabzon’un aynası olacağı da dile getiriliyor.

Yine de olumsuz görüş bildirenleri de yok saymak olmaz.

Onların en büyük sorunu ise otopark.

Otopark sorununa çare bulunduğu anda projeye destek daha da artacak.

CHP’den Karadeniz çıkarması Haber61 ziyareti ile devam etti

Trabzon’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekillerinin katılımı ile bugün (07.07.2021 Çarşamba) gerçekleştirilecek olan ‘Ekonomi Masası’ programı öncesinde şehirde bulunan PM üyesi CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ile birlikte Haber61’e ziyaret ettiler.

Ziyarette Haber61 imtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu ve Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot da hazır bulundu.

Üç günlük bir ziyaret programı için Trabzon’da olduklarını dile getiren Zeybek yaptığı önümüzdeki daha kapsamlı kapsamlı bir kadro ile Trabzon’a geleceklerini ve CHP’nin oylarının düşük olduğu ilçeleri gezip vatandaşlarla fikir alışverişinde bulunacaklarını belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek iddialı da konuşarak yapılacak ilk seçimde iktidar olacaklarına inandıklarını belirtti.

Zeybek “Trabzon’dan başlamak üzere Trabzon, Giresun ve Ordu, üç günlük bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Burada CHP’nin yada Millet İttifakı’nın, biz öyle görüyoruz, ilk yapılacak olan seçimlerde halkımızın teveccühü ve Allah’ın izniyle iktidar olacağına inanıyoruz. O noktada da CHP ekonomik politikalarda ne öngörüyor? Nasıl bir yapılanmayı topluma seçenek olarak sunuyor. Hangi kanunlarda, kurumlarda, kadrolarda değişiklik öngörüyorsa bunlara ilişkin görüş ve düşüncelerimizi aktaracağız. Toplantımızın başındaki bölümde sadece Trabzon ve ilçelerindeki ekonomi ve üretimle ilgili önde gelen paydaşlarını çağırdık. Burada Ticaret ve Sanayi Odası, Borsalar, Ziraat Birlikleri, Organize Sanayiler, birde tabi vakti olup toplantımıza katılabilecek olanlar ile kendileri olmayıp heyet gönderecek olan kurum ve kuruluşların temsilcileriyle bir araya geleceğiz. Toplantı parti örgütüne açık bir toplantı değil, halka açık bir toplantı değil. Türkiye’de 20-25 ilde yaptık, gelende o kentin en önde gelen 25-30 sektör temsilcisine parti politikasını anlatıyoruz. Sonra onlar görüş ve düşüncelerini aktarıyorlar. Aktaranlar var, kameraları görünce sessizliğe bürünüp ayrılanlar da oluyor. Türkiye’nin kanayan bir yarası. Türkiye’de konuşmadan kaynaklanarak gelecekle ilgili sektör temsilcilerinin, oda başkanlarının, iş insanlarının endişe içinde olması Türkiye demokrasisi açısından üzerinde dikkatle durmamız gereken bir konu.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler