Trabzon SMMM'den KOSGEB'e tepki

Trabzon Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Demir KOSGEB'e tepki gösterdi

Trabzon SMMM'den KOSGEB'e tepki
Trabzon Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Demir yaptığı açıklamayla KOSGEB'e tepkisini dile getirdi.

Başkan Demir açıklamasında şu ifadeleri kullanıldı

"Nefes kredisi sloganıyla 50.000 TL faizsiz kredi verilecek diyerek ekonomik sıkıntıda olan esnafı heveslendirip, müracaat için milleti günlerdir çalışmayan internet sitesi başında bekçi eden KOSGEB, lütfen sitenizi işler hake getirin. Kredinin Türkiye genelinde 15 bin kişiye verileceğini, kderiyi verip vermemekteki kararın müracat edilen bankanın insiyatifinde olduğunu KOSGEB'e sadece kullanılan kredinin faizini karşılamakla yükümlü olduğunu açıkça bildirin. Müracaatın ne zaman sona ereceğini lütfen söyleyin. Size müracaat eden esnafa gidin muhasebeciniz işlemlerinizi yapsın demek yerine bilgilendirmede , kobi beyannemesi doldurma vb. işlerinizde kurum çalışanlarınızla esnafa yardımcı olun, işlemleri gereği gibi yapın.

Mali Müşavirlerin müşterilerine vereceği hizmetin sınırları 3568 sayılı yasayla çizilmiştir. Özellikle Aralık ayı olması münasebetiyle ayrıca bir iş yoğunluğu içerisinde olunan meslektaşlarımızın KOSKEB ya da bankaların taleplerini karşılama görev ve imkanı yoktur. Mali müşavirlerin hiç bir kurumun yardımcı elemanı olmadığının bilinmesi, her kurumun kendi görev ve vazifelerini gereği gibi yerine getirmesini, sıkıştıkça çözüm noktası olarak meslektaşlarımızın kullanılmasını kabul edemyeceğimizin kamuoyu tarafından bilinmesini isterim"

Öte yandan KOSGEB'in internet sitesinde yaşanan sıkıntının siteye aşırı giriş yapılmasından kaynaklı olduğu öğrenildi. Yaşanan yoğunluk nedeniyle sitede donmalar meydana geldiği ve sistemin bu nedenle aksadığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber