Kayseri haber: Çarşı iznine çıkan askerlere saldırı: 14 Şehit 55 yaralı

Kayseri'de halk otobüsüne saldırı gerçekleştirildi. Yaşanan patlamada çok sayıda yaralının olduğu bildirildi

Kayseri haber: Çarşı iznine çıkan askerlere saldırı: 14 Şehit 55 yaralı
Kayseri'den son dakika haberi

Kayseri’de şehit sayısı 14’e çıktı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altında olan bir askerin daha şehit olduğunu söyledi. Şehit sayısının 14’e yükseldiğini belirten Prof. Kudret Doğru, ayrıca bir özel hastanedeki bir askerin de durumunun kritik olduğunu ifade etti.

Prof. Kudret Doğru, "Sabah gelen hastalara derhal müdahaleler yapıldı. Çok kısa sürede yaralılara müdahale yapılması sağlandı. Bir süre sonra Bakanlarımız hastalarımızı ve bütün askerlerimizi ziyaret ettiler. Özellikle il dışından gelen hasta yakınları ile ilgili gerekli organizasyonları da yapmaya devam ediyoruz" dedi.


Kayseri’de, çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu özel halk otobüsünün Talat Bulvarı Caddesi üzerinde Erciyes Üniversitesi önünden geçişi sırasında patlama oldu.

Patlamaya, otobüsün hemen yanına yaklaşan bir aracın sebep olduğu öğrenildi. Patlamada ilk belirlemelere göre hayatını kaybedenler ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

KAYSERİ VALİSİ: MAALESEF ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri’deki patlamayla ilgili "Canlı bomba saldırısı, maalesef şehit ve yaralılarımız var" dedi.

Vali Süleyman Kamçı patlamanın meydana geldiği alanda incelemelerde bulunarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Süleyman Kamçı, "Menfur bir terör saldırısı. Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Çok üzgünüz. Sayı şu anda belli değil, çalışmalarımız devam ediyor. Sizden resmi açıklamaları beklemenizi rica ediyorum" dedi.

Vali Kamçı, gazetecilerin araç mı, canlı bomba mı sorusuna "Otobüsün yanında patlayan araç. İçindeki canlı bomba zaten. Bomba yüklü bir araç patlıyor ve şehit ve yaralılarımız var" ifadelerini kaydetti.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER
 

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kayseri’deki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ İNCELEME YAPTI

Polis, patlama sonrası olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, olay yerinde inceleme yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de Erciyes Üniversitesi yakınlarındaki patlamayla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan bilgi aldı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI'NDAN İLK AÇIKLAMA
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: "Askerlerin bulunduğu otobüse yönelik bir saldırı. Bu hadise Türkiye’yi asla istikametinden saptıramayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem