Trabzon Şehir Hastanesi'nin trafik sorunu nasıl çözülecek?
Trabzon İl Sağlık Müdürü Mehmet Topsakal, Trabzon Şehir Hastanesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte bölgede yaşanabilecek trafik yoğunluğuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle hastanenin stadyum yanında bulunmasının ulaşım açısından soru işaretleri oluşturduğunu belirten Topsakal, alternatif ulaşım çözümleri üzerinde çalışıldığını söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın hafif raylı sistem başta olmak üzere çeşitli projeler üzerinde çalışma yürüttüğünü ifade etti.
Trabzon Şehir Hastanesi’nin fiziki konumu nedeniyle trafik yoğunluğuna ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunan Topsakal, konunun hem siyasetçilerin hem de ilgili kurumların gündeminde olduğunu söyledi.
“Bu konu vatandaşın gündeminde olduğu kadar siyasetçilerin ve bakanlarımızın da gündeminde. Çalışmalar yapılıyor, alternatif çözümler değerlendiriliyor. Özellikle maç günlerinde yaşanan yoğunluklar, giriş ve çıkışlardaki trafik akışıyla ilgili farklı senaryolar üzerinde duruluyor.”
Trabzon Şehir Hastanesi'ne personel alınacak! İşte adaylarda aranacak ilk şart
“Şehir hastanesinin etrafı komple yeni yollarla çevriliyor”
Bölgedeki yol düzenlemelerine ilişkin bilgi veren Topsakal, şu ifadeleri kullandı:
“Karayolları Bölge Müdürlüğümüz, Vali Bey başkanlığında yaptığımız toplantılarda çeşitli alternatifler sunuyor. Şimdi biliyorsunuz hastanenin etrafı tamamen yollarla çevriliyor. Sahil tarafından bağlantılar oluşturuluyor. Doğu tarafından gelen ana yol ile deniz hizasındaki protokol yolu aynı seviyeye indirildi. Çünkü daha önce hastane kotundan yaklaşık 3 metre daha yüksekti. Yapılan düzenlemeyle birlikte oradan girip Akçaabat tarafına devam etme imkanı sağlanacak.”
“Hafif raylı sistem kesin çözüm olabilir”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın da sürece dahil olduğunu belirten Topsakal, toplu taşıma vurgusu yaptı.
“Ulaştırma Bakanlığımızın hafif raylı sistem konusunda da çalışması var. Muhtemelen en kesin çözüm, toplu taşıma sisteminin güçlendirilmesiyle olacak. Personelin, hastaların ve maç günlerinde stada gelen insanların toplu taşıma araçlarıyla bölgeye ulaştırılması önemli bir rahatlama sağlayacaktır.”
Kaşüstü Hastanesi taşınıyor mu? Karar verildi
“Maç çıkışlarında insan yoğunluğu ayrı bir risk oluşturuyor”
Trafik kadar yaya yoğunluğunun da önemli bir konu olduğunu ifade eden Topsakal, özellikle maç çıkışlarına dikkat çekti.
“Biz sadece araç trafiğini konuşuyoruz ama maç çıkışlarında ciddi bir insan yoğunluğu oluşuyor. Özellikle güneydoğu ve güneybatı aksında insanlar adeta sel gibi kısa sürede stadı boşaltıyor. Hastanenin önünden yürüyen insanların farklı yönlere yönlendirilmesi mi olur, başka çözümler mi geliştirilir, bunu zaman gösterecek.”
Topsakal, benzer durumların büyük şehir hastanelerinde de yaşandığını belirterek, “Hacettepe’nin önünde de benzer yoğunluklar oluyor. Ankara Şehir Hastanesi’nde de aynı durum yaşanıyor. Çünkü aynı anda on binlerce insanın girip çıktığı alanlardan bahsediyoruz. Umarım bu süreçte sağlık açısından herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz. Biz tüm önlemleri bilimsel veriler doğrultusunda almaya çalışıyoruz” dedi.

