Trabzon için yangın uyarısı! Sakın yapmayın

Trabzon’un iç kesimlerinde orman yangını riski arttı. Vatandaşlar ateşli faaliyetlerden kaçınmaları ve 112’yi arayarak ihbarda bulunmaları konusunda uyarıldı.
Trabzon için yangın uyarısı! Sakın yapmayın

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü'nün Trabzon’un iç kesimleri için orman yangını riski uyarısında bulunduğunu duyurdu.

28 Temmuz (bugün) itibarıyla geçerli olan uyarıda, özellikle sıcak ve kuru hava koşulları nedeniyle yangın çıkma ihtimalinin arttığına dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü tarafından 28 Temmuz (Bugün) tarihinden itibaren ilimizin iç kesimlerinde orman yangını riski bulunduğu bilgisi verilmiştir. 

Bu nedenle; vatandaşlarımızca bahçe temizliği, anız ve mangal ateşi gibi yangına sebep olacak eylemlerden kaçınılması, bu tür davranışlarda bulunanların uyarılması ve duman ya da yangın emarelerinin 112 numaralı Acil Çağrı Merkezine aranarak ihbar edilmesi can ve mal güvenliği sağlanması açısından hayati önem taşımaktadır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir