Trabzon dosyası Brüksel'e uzandı

Trabzon dosyası Brüksel'e uzandı

Trabzon dosyası Brüksel'e uzandı
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı TSK içerisinde ki kriptolara yönelik başlatmış olduğu FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında 15 subay hakkında yakalama kararı çıkarmasının ardından 13 subay gözaltına alınarak il emniyet müdürlüğüne sevk edildi.
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; 2 subayın ise yakalanmadığı öğrenildi. Trabzon Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sürdürmüş olduğu çalışmada Belçika’nın başkenti Brüksel’de görevli  Ateşe Kurmay Albay H. Y. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Durum ile alakalı Ankara Genel Kurmay Başkanlığına resmi yazı gönderilerek Kurmay Albay H.Y. hakkında ki soruşturma kapsamında bilgi verildi. Belçika Büyükelçiliğinde ki; görevine son verilen H.Y.’nin Türkiye’ye geri dönmediği ve bu ülkede bir adres ikamet olarak gösterdiği ileri sürüldü.
 
Firari konumda olan bir diğer subay ise; Kurmay Yarbay B.A. olduğu öğrenildi. B.A’nın İzmir’de görevli olduğu ve hakkında çıkan yakalama kararı sonrası evinde yapılan aramada bulunamadığı ortaya çıktı. Öte yandan gözaltında bulunan 13 subayın ise; sorgularının sürdüğü öğrenildi.
 
Haber : Şükrü Üçüncü
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber