Şenol Güneş Stadı'nın açılışı Meclis gündeminde

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, dün açılışı gerçekleştirilen Şenol Güneş Stadı'na Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani'nin posterinin asılmasını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a sordu.

Şenol Güneş Stadı'nın açılışı Meclis gündeminde

Haber61/ Haber Merkezi

Yapımı yıllar süren ve açılışı için aylardır hazırlık yapılan Trabzonspor'un yeni yuvası Şenol Güneş Stadı'nını açılış gecesi Meclis gündemine taşındı. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, hükümet yetkilileri, Beşiktaş yöneticileri ve binlerce kişinin katıldığı açılış gecesine Katar Emiri'nin posterinin asılması dikkatlerden kaçmadı.

Açılış töreni öncesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından stat koltuklarına 40 bin Türk bayrağı ve 7 bin de Katar bayrağı bırakmış ve stada asılan afişlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın fotoğraflarının arasına Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani’nin fotoğrafı koyulmuştu. Erdoğan’ın diğer yanında ise Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk bayrağının afişleri bulunuyordu. 


"KATAR MARŞI NEDEN İSTİKLAL MARŞI'NDAN ÖNCE ÇALINDI?"

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, açılışı dün gerçekleştirilen Trabzonspor'un yeni Stadı'na Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani'nin posterinin asılmasını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a sordu. 

CHP'li Barış Yarkadaş, “Katar Emirinin ülkemiz tarihindeki önemi ve yeri nedir?” diyerek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye suoru önergesi sundu. 

CHP'li Yarkadaş'ın sunduğu soru önergesi şu şekilde: 

"1- Açılış töreninde Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani'nin fotoğrafının asılmasının gerekçesi nedir?
2- Katar Emirinin fotoğrafının Türkiye Cumhuriyeti Başbakanından önce asılmasının gerekçesi nedir?
3- 1 dakikalık saygı duruşunun sonrasında Katar marşının, İstiklal Marşımızdan önce çalınmasının gerekçesi nedir?
4- Katar Emirinin ülkemiz tarihindeki önemi ve yeri nedir?"


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor