Trabzon'daki projelerde son durum! Başkan Zorluoğlu açıkladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Trabzon'daki projelerle ilgili konuştu.

Trabzon'daki projelerde son durum! Başkan Zorluoğlu açıkladı

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Haber61’e açıklamalarda bulundu. Başkan Zorluoğlu Trabzonspor kongresinde Haber61’in sorularını yanıtlarken Trabzon gündemiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Zorluoğlu’nun Trabzon’daki projelerle ilgili açıklamaları;

Ekonomik zorluklara rağmen hükümetimizin, bakanlıklarımızın desteği hiç eksik olmadı. Cumhurbaşkanımızın şehrimize özel ilgisi desteği bizi her zaman bir adım öne çıkarıyor. Bütün zorluklara altyapı çalışmaları da devam ediyor. Erdoğdu ve Pelitli’de altyapı çalışmaları sürüyor. Meydan, kalkınma ve Beşirli bölgesinde altyapıyı tamamladıktan sonra üst yapı çalışmalarımız da hız kazandı. Şuanda Meydan’ın kendi içerisinde kaldırım düzenlemeleri, Kunduracılar da düzenlemeler devam ediyor. Şehrin her tarafında altyapısı biten bölgelerin üst yapılarını yapıyoruz. 

Bunun yanında büyük projeler devam ediyor. Ganita- Faroz heyecan verici bir proje. Benim özel olarak ilgilendiğim bir proje. Üzerine koyarak devam ediyor. Otogar projesi belli bir noktaya geldi, o da devam ediyor. Moloz’daki Pazarkapı camisinin etrafındaki alandan Kuyumcu kente otoparklara kadar planlanan şekilde devam ediyor.

Ankara’da geçtiğimiz gün bir toplantı yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile birlikte çok önemli bir toplantı yaptık. Milletvekilleriniz ve valimiz de katıldı. Çömlekçi’de 2. Etap ile ilgili Meydan’a yakın olan kısım ile ilgili 3 ay içinde orada hiçbir bina kalmayacak. Bir taraftan da oranın yeni projesi için çalışma başladı. İkinci etap daha özel bir alan. Kaba binalar yerine şehre değer katacak bir proje hazırlanıyor. Baştan itibaren projeye dahiliz. Çömlekçi kentsel dönüşüm alanı sınırına yaklaşık 3.5 dönümlük yer ilave edildi. İskenderpaşa’nın arkasındaki otoparkı yeniliyoruz, onu biraz daha aşağıya indirip Çömlekçi tarafından insanların doğrudan araçlarıyla giriş yapacakları bir hale getirmek istiyoruz. Araçla meydana çıkmadan çömlekçi tarafından girecek arabasını park edecek yaya olarak asansörle meydana çıkacak. Bu kıymetli bir şey ve yaklaşık 40 Milyon TL tutuyor.  İlk mecliste karar altına alıp kamulaştıracağız.

zorluoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber