Trabzon dahil 75 ilde silah kaçakçılarına operasyon! 1031 şüpheli hakkında işlem

Trabzon’un da aralarında bulunduğu 75 ilde silah kaçakçılığına yönelik düzenlenen “Mercek-13” operasyonlarında 1031 şüpheli yakalandı.

Trabzon dahil 75 ilde silah kaçakçılarına operasyon! 1031 şüpheli hakkında işlem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Trabzon’un da dahil olduğu 75 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik 4 gündür devam eden “Mercek-13” operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya, yapılan operasyonlar kapsamında 641 ruhsatsız tabanca, 50 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 19 uzun namlulu tüfek, 134 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 844 silahın ele geçirildiğini, 1031 şüpheli hakkında ise işlem yapıldığını açıkladı.

İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Şanlıurfa, Bursa, Mersin, Diyarbakır, Konya, Antalya, Kocaeli, Gaziantep, Samsun, Çorum, Eskişehir, Balıkesir, Hatay, Sakarya, Afyonkarahisar, Edirne, Mardin, Ordu, Batman, Manisa, Osmaniye, Kütahya, Tekirdağ, Kayseri, Kırıkkale, Denizli, Tokat, Van, Aydın, Erzurum, Malatya, Yozgat, Amasya, Çanakkale, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Muğla, Aksaray, Bolu, Elazığ, Isparta, Karabük, Kırklareli, Niğde, Şırnak, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Düzce, Erzincan, Giresun, Karaman, Kastamonu, Rize, Uşak, Adıyaman, Artvin, Bilecik, Burdur, Çankırı, Gümüşhane, Iğdır, Muş, Nevşehir, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Yalova ve Zonguldak olmak üzere 75 ilde eş zamanlı olarak evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aralarında yapılan operasyonlarda 641 ruhsatsız tabanca ve 50 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca olmak üzere toplamda 691 tabanca ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ruhsatsız silah temin edenlerle de silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edecek.

İlk 5️ şehirlerimizde yakalanan ruhsatsız silahlar ile gözaltına alınan şüpheliler ise şöyle;

İstanbul'da 1️3️3️ tabanca, 3️ uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 2️3️3️şüpheli gözaltına alındı.

İzmir’de 5️5️ tabanca, 6️ av tüfeği ele geçirildi. 7️1️ şüpheli gözaltına alındı.

Adana’da 3️4️ tabanca, 1️ uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 4️2️ şüpheli gözaltına alındı.

Ankara’da 3️2️ tabanca ele geçirildi. 5️0️ şüpheli gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da 3️3️ tabanca 1️ uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 5️1️ şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Emniyetimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber