Trabzon TOHM sporcusu Bükrenaz Sert dünya şampiyonu oldu!

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren TOHM sporcusu Bükrenaz Sert, Brezilya'da düzenlenen Üniversitelerarası Mücadele Sporları Dünya Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanarak Türkiye'ye büyük gurur yaşattı.
Trabzon TOHM sporcusu Bükrenaz Sert dünya şampiyonu oldu!

Trabzon sporuna uluslararası arenadan gurur veren bir başarı daha geldi. Brezilya'nın başkenti Brasilia'da 8-13 Haziran 2026 tarihleri arasında Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Mücadele Sporları Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Trabzon Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu Bükrenaz Sert, dünya şampiyonluğuna ulaşarak altın madalyanın sahibi oldu.

76 kilogram kategorisinde mindere çıkan başarılı sporcu, turnuva boyunca ortaya koyduğu üstün performansla rakiplerini geride bırakarak kürsünün en üst basamağına çıktı. Final müsabakasında da rakibine üstünlük sağlayan Bükrenaz Sert, hem Türkiye'nin hem de Trabzon'un gururu oldu.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, genç sporcunun elde ettiği tarihi başarıya dikkat çekilerek, "8-13 Haziran 2026 tarihlerinde Brezilya'nın Brasilia kentinde FISU tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Mücadele Sporları Dünya Şampiyonası'nda TOHM sporcumuz Bükrenaz Sert, 76 kilogram kategorisinde dünya şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldu. Tebrikler Bükrenaz" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum