Trabzon'da şok olayda yargılama başladı! Damadı ile ailesinden 3 kişiyi yaralamıştı

Trabzon'da damadı ile ailesinden 3 kişiyi yaralayan kayınpeder ve kızının yargılanmasına başlandı.

Trabzon'da şok olayda yargılama başladı! Damadı ile ailesinden 3 kişiyi yaralamıştı

Trabzon'da, 6 ay önce takı tartışması nedeniyle damadını ve ailesinden 3 kişiyi silahla yaralayan kayınpeder ve kızının yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Trabzon 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Ortahisar ilçesinde 11 Eylül 2021'de evlenen Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde görevli Dr. B.B.K. ile meslektaşı Ü.Y. K.'in düğünden bir süre sonra takıların nerede muhafaza edileceği konusunda çıkan tartışma üzerine, tabancayla damadı Ü.Y.K. ile ailesinden 3 kişiyi yaralayan gelinin babası, tutuklu sanık B.B. ve tutuksuz yargılanan kızı B.B.K. ile damadın babası H.(53) ve annesi M.(53) ile kız kardeşi E.K. katıldı.

Tutuklu sanık B.B. savunmasında, kızı nişanlandıktan sonra sürekli olarak damadın ailesinin, ev aldıkları için borçları olduğunu belirterek, maddi konuları öne çıkardıklarını söyledi.

Damadın babası H.K.'in yaptıracağı villa için kızından para istediğini ve nişanda takılan takıları damadın ailesinin alarak düğünde tekrar taktıklarını öne süren B., olaydan yaklaşık 10-15 gün kadar önce evlenen kızı B. ve Ü.Y.K.'in, düğünde takılan takıları muhafaza edecekleri yer konusunda aralarında tartışma çıktığını aktardı.

B., telefonda görüştüğü damadına düğünde takılan takılara ailesinin neden karıştığını sorduktan sonra K.'in kızına bağırmaya başlaması üzerine eşiyle birlikte Kastamonu'dan Trabzon'a geldiklerini belirtti.

Konuşmak için bir araya geldikleri damadın ailesinin sürekli rencide ve tahrik edici hareketler sergilediğini ve ses kaydı aldıklarını öne süren B., kızına kayınpederi ve damadının saldırması üzerine beylik tabancasıyla dağılmaları için birkaç el yere ateş ettiğini öne sürdü.

Tutuksuz sanık B.B.K. de olay günü yaşananları anlatarak, "Tartışmalar kavgaya dönüştü. Evden çıkmaya çalışıyorduk. Üzerimize gelince babam yere doğru silahıyla ateş etti. Ses kaydındaki gibi babama 'vur, hepsini vur' ifadelerini kabul etmiyorum." dedi.

Müşteki Ü.K. ise olaydan iki gün önce telefonda görüştüğü kayınpederinin ailesi hakkında ağır ifadeler kullandığını belirterek, olayda çıkan tartışmanın büyümesi sonucu eşi B.B.K. ve annesinin kız kardeşine saldırdıktan sonra B.B.'un eşi ve kızını odadan çıkartarak kendilerine silahla ateş ettiğini söyledi.

K., olayın ardından sanığın eşi B.B.'un yerdeki mermi çekirdeklerini topladığını iddia etti.

Olayda yaralanan müştekilerden H.K. de gelininden maddi talepte bulunduğu yönündeki iddiaları kabul etmediğini dile getirerek, "Çıkan tartışmada B.B. eşi ve kızını alarak odadan dışarı çıktı. B. kapıyı açıp babasına 'vur, hepsini vur' dedi. Önce oğlumu vurduğunu gördüm daha sonra antreye çıktığımda beni de bacağımdan vurdu. B. ve annesi eşime saldırıyordu. Eşime ve kızıma da ateş ettiğini gördüm." ifadelerini kullandı.

Diğer müştekiler M. ve E.K. de B.B.'un üzerlerine ateş ettiğini belirterek, cezalandırılmasını talep etti.

Tanık B.B. da olay günü damadın ailesinin kendilerine saldırdığını ve eşinin üzerindeki silahla yere doğru ateş ettiğini söyledi.

Cumhuriyet savcısı ve avukatların beyanlarının ardından mahkeme, soruşturma dosyasında yer alan ses kaydının yeniden incelenmesine, sanıklarının mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber