Trabzon'da doğan İtalyan'ın hayatı film oldu

Trabzon'da doğan İtalyan generalin torununun hayatı belgesel oldu.

Trabzon'da doğan İtalyan'ın hayatı film oldu

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın da destekçileri arasında bulunduğu ve Trabzon’un spor, sağlık ve sosyal hayatında derin izler bırakan Dr. Krino Kafato’nun hayatını anlatan Bizim Krino belgeselinin ilk gösterimi yapıldı.
 

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyonda bir konuşma yapan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Tarihten birisini konu alırken o kişinin şehre bir şeyler vermiş olması gerekiyor. Dr. Krino’nun Trabzon’a çok şey verdiğini biliyoruz. Bu yüzden bu kadar insan onu anmak için burada. Onu yaşatmak konusunda bizlere düşen görev neyse yapmaya devam edeceğiz. Belgeselin yapımında emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu daha sonra belgeselin ilk gösterimine katılmak üzere Kanada’dan Trabzon’a gelen Dr. Krino Kafato’nun kızı Carolina, oğlu Bob ve torunu Samantha’ya, belgeselin yönetmeni Muhammet Çakıral ve yapımcısı Murat Başman’la birlikte günün anısına plaket takdim etti.

İtalyan kökenli bir generalin torunu olarak 1924 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Krino Kafato, Trabzon İdmanocağı ve İstanbul Süleymaniyespor’da kaleci olarak futbol oynadı, İstanbul’da tıp eğitimini tamamladıktan sonra döndüğü Trabzon’da doktorluk yaptı. Atletizm ve tenisle de ilgilenen, Trabzon’da aynı zamanda çeşitli spor branşlarında idarecilik yapan Dr. Krino Kafato, 1956 yılında Kanada’nın Toronto şehrine göç ederek doktorluk mesleğini sürdürdü. Sık sık Trabzon’a gelen ve dostlarıyla hasret gideren Dr. Krino Kafato, 9 Mayıs 2017’de yaşama veda etti.

Trabzon'da doğan İtalyan'ın hayatı film oldu

Trabzon'da doğan İtalyan'ın hayatı film oldu

Trabzon'da doğan İtalyan'ın hayatı film oldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler