Trabzon'da devlet okulunda yapı kullanma izni skandalı! Genel müdür isyan etti!

Trabzon’da Milli Eğitime bağlı okulun binasının yapı kullanım belgesi omadığı ortaya çıktı, TİSKİ Genel Müdürü duruma tepki gösterdi.

Trabzon'da devlet okulunda yapı kullanma izni skandalı! Genel müdür isyan etti!

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çukurçayır Mahallesi’nde bulunan Hami Yıldırım İlkokulunun alt duvarından caddeye akan su veliler tarafından tepki ile karşılanmış ve gelen ihbarlar üzerine Haber61 de bu sorunu dün manşetlerine taşımıştı.

Haberi Okumak için tıklayın…

Haberin yankıları sürerken skandal olabilecek bir iddia ortaya atıldı.

İddaya göre hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılan ve öğrencilerin eğitim görmeye başladığı okulun yapı kullanım izni bulunmuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir devlet okulu olan Hami Yıldırım İlkokulunun yapı kullanım izni olmadığı için TİSKİ’nin müdahale edemediği dolayısıyla atık suların caddeye aktığı öne sürüldü.

MİLLİ EĞİTİM: TİSKİ HALLEDECEK

Konu ile alakalı Haber61'e açıklama yapan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş “ Hayırsever bir insanımız tarafından yapılan bir okul. Daha önceki müteahhittin iflas etmesi sonucu bazı işler yarım kaldı. Okulumuzun geçici kabulünü yaptık ve eğitim öğretime açtık. Okulumuzla alakalı resmi işlemlerimiz de sürüyor. Atık su ile alakalı da TİSKİ Müdürümüzle konuştuk, ekip gönderip bu sorunu halledeceklerini söylediler” ifadelerini kullandı.

TİSKİ: NEDEN YAPILMAMIŞ MAL TESLİM ALDILAR?

Haber61’in ulaştığı TİSKİ genel Müdürü Ali Teketaş ise duruma oldukça tepkiliydi. İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ın topu kendisine atmasına da tepki gösteren Teketaş “Neden topu bana atıyor? Ben kendisine de söyledim “Bunu neden yapmadınız dedim, neden ayıplı mal teslim aldınız dedim?” ifadelerini kullandı.

“Müteahhittin yapması gerekenleri…”

“Müteahhittin yapması gereken bir işi benim TİSKİ’nin bütçesinden neden yapmam isteniyor. Yapmadığım zaman neden bu gazetelere şikayet konusu oluyor” diyen Teketaş “İlçe belediyelerinin sorumluluğunda yapı kullanım. Okul yapılmaya başlanmış. Firmaya ihale edilmiş, firma bütün kuralları (yol, su, elektrik, telekominkasyon, su depoları, hidrofor sistemleri, yangın sistemleri) yerine getirmekle mükellef. Bunun kontrolü ya Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğünde. Soruyorum; şuan okullarda eğitim öğretim yapılıyor, ilgili kurumlarımız, belediyelerimiz de dahil, neden bu işler yapılmadan bu okul binalarını teslim aldılar da öğrencileri içlerine koydular. TİSKİ Genel Müdürü olarak bu soruyu soruyorum. Müteahhittin yapması gereken bir işi TİSKİ’nin bütçesinden neden yapmam isteniyor. Yapmadığım zaman neden gazetelerde şikayet konusu oluyor. Neden Hızır beyi aradığınızda topu bana atıyor. Ben kendisine de söyledim bunu neden yapmadınız dedim, neden ayıplı mal teslim aldınız dedim.

"Milli Eğitim Müdürlüğüne fatura edeceğim"

Ben öğrencilerin hatırına yapacağım orayı. Yine yasaları çiğnemeyeceğim, hatırla iş yapamayız. Fatura edip Milli Eğitim Müdürlüğü’ne göndereceğim. Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirememe. Onlar da gitsinler yapı kullanım izni almayan müteahhitten hesap sorsunlar. Ya da bu işi okeyleyen kontrol memurundan sorsunlar.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber