Trabzon'da darp edilen öğretmene bir destek daha

Beşikdüzü'nde öğretmenin, öğrenci tarafından darp edilmesine tepkiler dinmiyor.

Trabzon'da darp edilen öğretmene bir destek daha
Trabzon'un 'un Beşikdüzü ilçesi Merkez Orta Okulu'nda görevli öğretmen Güven Candaş'ın, Sağlık Meslek Lisesi 12'nci sınıf öğrencisinin yumruklu saldırısına uğradı. Öğretmen Candaş'ın burnuna 4 dikiş atıldı. Kamuoyunda tepkiyle karşılanan saldırı olayına bir tepki de Türk Eğitim Sen'den geldi. 


ÖĞRETMENİNE SALDIRAN MANTIK DEĞERLENDİRME YAPAMAZ

Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim Sen Trabzon Şubesi Başkanı Coşkun Dilber, Türkiye'de kamu çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının neredeyse her gün yaşandığını belirterek, öğretmen Güven Candaş'a yapılan saldırıyı kınadı. Coşkun Dilber, sorumluların bulunmasını isteyerek yetkilileri göreve çağırdı. Dilber "Öğretmenine saldıracak mantıktaki bir anlayışın öğretmeni değerlendirmeye almasının sonuçlarını düşünmeliyiz" diyerek, 'Öğretmen performans değerlendirme sistemi'nin, öğretmenler için adaletsiz sonuçlar yaratacağını söyledi. 

TEDBİR ALINMALI

Benzer olayların yaşanmaması için acilen tedbir alınmasını isteyen Dilber, "Tedbirlerin alınması yanı sıra konunun irdelenmesi gerektiğini de düşünüyoruz. Bu saldırı bize öğretmenlerin öğrenci gözündeki saygınlığının ne duruma düştüğünü de göstermektedir. Sınıf içi hâkimiyetin, okul içi hâkimiyetin çeşitli uygulamalar ile öğretmenlerden alınmasının doğal sonucudur bu durum. Eğitimciler siyasi rant adına savunmasız bir şekilde kamuoyu önüne atılmıştır. Bu uygulama öğretmene şiddet olarak geri dönmüştür." ifadelerini kullandı. 

 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber