Trabzon'da 2017 Turizm sezonu başladı

Trabzon'da 2017 Yılı Taslak Eylem Planı toplantısı yapıldı.

Trabzon'da 2017 Turizm sezonu başladı

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2017 Yılı Taslak Eylem Planı toplantısı yapıldı.


Novotel’den gerçekleşen toplantıya Trabzon Valisi Yücel Yavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, TESOB Başkanı Metin Kara, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ve Turizm iştirakçileri katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu turist sayıları ile lgili verdiği bilgide yerli turist 1 milyon 484 513 yabancı 860 bin turistin Trabzon’u ziyaret ettiğini bildirdi.

Ayvazoğlu toplantıda yaptığı sunumda şu ifadeleri kullandı;

“Trabzon’u en çok ziyaret eden illerin bilbordlarında Trabzon tanıtımları yapacağız. Havalimanı dış hatlar terminallerinde İstanbul Antalya’da Trabzon’u tanıtan unsurlara yer vermek istiyoruz. Arapça ve İngilizce olarak. İstanbul Ayasofya’nın bulunduğu bilbordlarda “Bir Ayasofya’da Trabzon’da var biliyor musunuz” sloganı ile tanıtacağız. Trabzon tanıtım filminin çalışmalarına başladık. Tamamlamak istiyoruz. Home Of Trabzon web Sayfamızın çalışmaları sürüyor. Home Of Trabzon sosyal medya hesapları devreye girdi.  Trabzon’un tanıtım ofislerini Serender şeklinde yaparak ilg, çekici hale getirmek istiyoruz. Trabzon’un 3 boyutlu haritasını yapacağız ve bu haritada isteyen herkse turizm anlamında her şeyi bulacak. Tüm yayın organlarını bir araya getirerek ulusal ve yerel Trabzon’un tanıtımının yapılmasını sağlamak istiyoruz. Trabzon’u ziyaret eden turistler için kartpostallar hazırlıyoruz. Yabancıların buna ilgi gösterdiğini biliyoruz. 5 ayrı dilde tanıtım envanteri hazırlayacağız. Trabzon’u uluslararası fuarlarda tanıtmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde Dubai Fuarında yine Trabzon’umuzu tanıtacağız.

Trabzon'da 2017 Turizm sezonu başladı

Uzungöl Turizm mahallesi olarak düşünüyoruz. Uzungöl’ün en büyük sorunu şuanda otopark sorunu. Bunun için tünel otopark şeklinde bir çözüm düşündük. Uzungöl’de Serender şeklinde bir turizm tanıtım ofisi, Turizm polisi ve zabıtası olmasını istiyoruz. Çevre düzenlemesinin yapılması, MOBESE sisteminin yapılmasını, Seyir terasları ve ışıklandırmanın bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Uzun gölde bazı ara yolların trafiğe kapatılmasını istiyoruz.  Destinasyonlara giden yollarda yayalara eksik levhalar var. Bunların giderilmesi için çalışacağız. Fiyat istikrarı için lokanta önlerinde ve masa üzerinde fiyatları gösteren menülerin olmasını konusunda hassasiyet gösteriyoruz.  444 1561 çağrı merkezinin oluşturulmasını istiyoruz. Burada İngilizce ve Arapça bilen arkadaşlarla sorunları anında çözmek istiyoruz.

Sümela Manastırının karşısında oluşturmayı düşündüğümüz seyir teraslarının ihalesi tamamlandı. 1 Milyon TL’lik bir proje ile yapılarak kısa zamanda hizmete açacağız. Trabzon ile ilgili bir fetih filimin çekilmesini istiyoruz. Yeni müzelerin hizmete açılmasını istiyoruz. Bir deniz müzesi, Silah Müzesi, Etnoğrafik bir müze hayata geçirmek istiyoruz. Kış turizmi için çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Bir takvim oluşturulmasını ve eline alacak kişinin yıl boyunca neler yapılacağını görmesini istiyoruz.”

Trabzon'da 2017 Turizm sezonu başladı

TAVİZ VERMEM AFFETMEM

Trabzon Valisi Yücel Yavuz yaptığı açıklamada, “21 Mart Nevruz ve Nevruz haftası nedeniyle İran’dan gelecek misafirleri burada ağırlayacağız ve sezon başlamış olacak. Bu sene belki de Trabzon’da çok çok büyük başarılara imza atılacak. Bu konuda her türlü teşvik ve bağlantılar yapılacak. Hazırlıklı olmamız lazım. Karşılaşılacak sorunları nasıl çözeceğimize dair çözüm odaklı hareket etmeliyiz. El birliği ile bu işe bakmamız lazım. Yapılacak yanlışlar ülkemize zarar verir. Uzun ve kısa vadene neler yapmamız gerenleri yapmak zorundayız. Bölgesel anlamda çok güzel gelişmeler var. İletişim haberleşme ve diğer konularda çok güzel yatırımlar yapılıyor. Destinasyonların bir an önce ortaya çıkarmak için gerekli çabanın gösterildiğini görmek heyecanlandırıyor. Yapılan çalışmalar konusunda Gram Taviz vermem ve affetmem bunları biliyorsunuz. Gelen misafirler rahat etmek isteyecek. Bunu sağlamak için çalışmalarımızı yapmalıyız. Fiyatlar konusunda denetimler yapılmalı şeffaflık sağlanması.  Kamu adına üzerimize düşenleri yapmak zorundayız ve bunun talimatlarını vermiş durumdayız. 2017 hayırlı olsun diyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Trabzon'da 2017 Turizm sezonu başladı

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Çalışma hayatında istihdam Seferberliği konusunda ise İŞKUR ve Sosyal Güvenlik İl müdürlüğü ve himayemde devam ediyor sizlerde bütün turizm kolları ile haberdarsınız. Buna ilgili ve alaka göstermeniz çok büyük anlam ifade ediyor. Katılımlarınızı bekliyoruz. Güzel teşvikler var. Katkıda bulunacak arkadaşlara teşekkür ediyorum. Trabzon siyasette ve bürokraside güzel imkanlara sahip” İfadelerini kullandı.

Trabzon'da 2017 Turizm sezonu başladı

İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ

TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Gürkök yaptığı konuşmada, “Sayın valim her şeyi izah etti. Sizlerle her zaman istişare içindeyiz, Konaklama Ulaşım yeme içme tesisleri var. Hepinizi tanıyoruz. Turizm de ulaşım çok önemli, Ulaşım Konaklama Pazarlama tanıtım Turizmin olmazsa olmazları. Ulaşımda bir ayağımız deniz ulaşımımız yok. Hava ulaşımında bir sıkıntımız yok. Bu yıl 2017 Yıl nisanında Özel hava yolu şirketi Sudi Arabistan’dan charter seferleri başlayacak. Riyad, Cidde, Kuveyt’ten haftada 3 gün tarifeli seferlerimiz olacak. Ankara ve Sahiba Gökçen seferleri olacak. Havalimanımızın genişletilerek daha iyi şartları oluşturması noktasında çalışmaların yapılacağına inanıyoruz. Riyad ve Cidde fuarları tanıtımımızı yapacağız. 2017’ye inşallah iyi bir şekilde gireceğiz.” dedi.

TESOB Başkanı Metin Kara, “Trabzon’umuzun her anlamda kalkınması için esnafımızla birlikte çalışıyoruz. Turisti kazanan Geleceği Kazanır projesi ile istihdam sağlamayı ve Turizm sektörüne şehrimizde katkı yapmayı amaçladık. Biz TESOB olarak altyapımız hazır. Herkesin emrindeyiz. 5 bin şoför esnafımıza eğitim verdik. Şoförümüzle esnafı ayıracağız. Herkes şoför olabilir ancak Herkes esnaf olamaz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber