Trabzon Büyükşehir meclisine demiryolu önergesi damga vurdu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı ilk toplantısı yapıldı.

Trabzon Büyükşehir meclisine demiryolu önergesi damga vurdu

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısında demiryolu tartışmaları gündeme geldi.

İl söz alan İYİ parti grup başkanvekili Arslan Güner “ Otogar projesi gündemi baya meşgul etti. Özellikle bu tarz vizyon projelerinin yarışmayla yapılması kanaatindeyim. Dereli’deki sel olayından sonra dere yatağına yapılması konusunda beni rahatsız etti. Esnaflarla konuştum. Otogar tamam da o bölgede bizim canımız ne oldu.

Orada otogarı alacak olan sel Değirmendere’yi tamamen götürür ki orada tren garı da yapılacağını söylemiştiniz. Tren hattı konusu yeniden gündeme geldi. Erzincan – Trabzon hattı konusunda Ulaştırma Bakanımıza buradan seslenmek isterim. Trabzonspor ve Tren hattı konusunda Trabzon çok kararlı bu konuda Ulaştırma bakanımıza uyarı yapmak isterim. “ ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan CHP grup başkanvekili Tugay Şahin “Trabzon’da demiryolu 95 yıldan beri konuşuluyor. 11 yıldır Erzincan - Trabzon demiryolu planlarda. Seçim reklamlarında duyuyoruz. Basından duyuyoruz ki Rize’ye kaydırıldı diyorlar. Siz şehrin yöneticisi olarak bir açıklama yaparsınız. “ ifadelerini kullandı.

Ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclisine 4 partinin ortak imzası ile demiryolu önergesi verildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in okuduğu önergede “Erzincan – Gümüşhane – Trabzon demiryolunun 2021 yatırım programına alınmasın yönünde ortak bir deklarasyon hazırlanıp mecliste okunmasını arz ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Genç “Okuduğumuzun önergenin gündeme alınmasını ve hazırlanacak deklarasyonun mecliste okunmasını arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu “Demiryolu Trabzon için çok önemliş olan ve bizim vizyon proje olarak tanımladığımız ve gerçekleştirilmesi için gayret gösterilen bir proje. Sadece Trabzon’u değil bölgemizin her bölgesine çok büyük katkı sağlayacak bir proje. Bu konuya hassasiyet gösterilmesi ve bu konuda bir irade ortaya koymasını takdirle karşılıyorum. Umuyorum ki ilimizin kısa bir süre içerisinde bu projeye kavuşması için çalışacağımızın bilinmesini isterim. Bu proje bizim için olmazsa olmaz projelerden biridir.” İfadelerini kullandı.

Daha sonra yapılan oylamada önerge oy birliği ile kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber