Trabzon Bahçeşehir Kolejinin lansmanı yapıldı

Trabzon'da eğitime başlayacak olan Bahçeşehir Koleji'nin Lansmanı yapıldı.

Trabzon Bahçeşehir Kolejinin lansmanı yapıldı

Türkiye'nin öncü eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, yeni öğrenim döneminde açılacak olan Trabzon Fen ve Teknoloji Lisesi’ni lansman toplantısıyla tanıttı.


Türkiye’nin önemli eğitim markalarından biri olan Bahçeşehir Koleji, Doğu Karadeniz için önemli bir girişimde bulundu, Trabzon Fen ve Teknoloji Lisesi'nin yeni eğitim döneminde hizmete açılacağını duyurdu. Kireçhane Mahallesi, Güzeltepe Küme Evleri'nde, 11 bin metrekarelik alanda kurulan Trabzon Fen ve Teknoloji Lisesi için Zorlu Grant Otel'de  lansman toplantısı düzenledi. Toplantıya Bahçeşehir Okulları Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, Bahçeşehir Koleji Eğitim Teknolojileri Direktörü Metin Ferhatoğlu, Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Okul Müdürü Kadir Tolga Yıldız, Bahçeşehir Trabzon Fen ve Teknolojileri Kurucu Okul Müdürü Aziz Sonkaya, çok sayıda veli ve öğrenciler katıldı.

Trabzon Bahçeşehir Kolejinin lansmanı yapıldı

'BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÜSTÜN BAŞARILARA İMZA ATIYOR'

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tanıtım etkinliğinde konuşan Trabzon Fen ve Teknolojileri Kurucu Okul Müdürü Aziz Sonkaya, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri’nin ülkenin en saygın okulları arasında yer aldığını söyledi. Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nin genç bilim adamları yetiştirmek amacıyla kurulduğunu belirten Sonkaya, "Geleceğin teknolojisine yön verecek, ülkemizi küresel ölçekte teknoloji liderleri arasında konumlandıracak genç bilim adamlarını yetiştirmek amacıyla 2006 yılında Bahçeşehir'de kurulan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi bugün ülkemizin dört bir yanında yeni kampüsleriyle, Türkiye'nin ve dünyanın saygın okulları arasında yer alıyor.  Akademik ve teknolojik alt yapısı güçlü, uluslararası arenada ve Türkiye'de ulusal anlamda üstün başarılara imza atıyor. Sadece Türkiye'nin seçkin üniversitelerinde değil dünyanın önemli üniversitelerine yüzde yüz burslarla öğrencilerini gönderiyor. Bu da bizim için çok önemli gurur ve kıvanç kaynağı" dedi.

Trabzon Bahçeşehir Kolejinin lansmanı yapıldı

'TÜRKİYE'NİN ZİRVESİNDE YER ALDIĞINI GÖRÜYORUZ'

Kampüslerinde geleceğin teknolojisini üreten, yeni endüstri devi olarak adlandırılan, Endüstri Devrimi 4.0'a hazır öğrenciler yetiştirme misyonunu sürdüreceklerinin altını çizen Sonkaya şunları söyledi:
 "Türkiye'de STEM eğitiminin öncülüğünü yapan Bahçeşehir Koleji çok yönlü, yaratıcı ve üretken bireyler yetiştiriyor. STEM'e artı sanatı da ekleyerek sanatın yenilikçi, tasarımsal, eleştirel gücünü de bilime aktarmayı da başarabilmiş önemli bir karışım ortaya çıkarmıştır. Bahçeşehir Koleji Fen Teknoloji Liselerine baktığımızda öğrencilerinin patent başvurusu ve faydalı model geliştirmede Türkiye'nin zirvesinde yer aldığını görüyoruz. Böyle bir okul modelinin Trabzon'da açılması hem ekip olarak Enver Yücel beyin bize güvenini gösteriyor, aynı zamanda da şehrimize verdiği önemi ortaya koyuyor. Kendisine ekibim adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu kadar kısa süre içerisinde bir inşaat destanı yazan Bahçeşehir İnşaat'a da teşekkürlerimi iletiyorum. Çok önemli bir şehrimizin görmediği bir inşaat hızını bizlere göstermiş oldu. Kampüsümüzde geleceğin teknolojisini üreten yeni endüstri devi olarak adlandırılan Endüstri Devrimi 4.0'a hazır öğrenciler yetiştirme misyonunu da devam ettirecektir." 

Trabzon Bahçeşehir Kolejinin lansmanı yapıldı

'21'İNCİ YÜZYIL BECERİLERİNİ TEMEL ALIYORUZ'

Bahçeşehir Okulları Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan da, lansmanda teknoloji liselerinde uygulanan eğitim çalışmaları hakkına bilgiler verdi. Bahçeşehir Koleji olarak 21'inci yüzyıl becerilerini temel aldıklarını dile getiren Aslan şöyle konuştu:

"Bahçeşehir Koleji'nin Fen ve Teknoloji Lisesi’ni Trabzon'da açmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bahçeşehir Koleji olarak 21'inci yüzyıl becerilerini temel alıyoruz. Öğrencilerimizi yaratıcı, eleştirel düşünen ve problem çözebilen bireyler olarak yetiştiriyoruz ve bu amaçta çok çalışıyoruz. Öğrencilerimizin bilimin ışığında ilerlemesi, teknolojinin etkin kullanıcısı olması bizim için çok önemli. Türkiye'de ve dünyada teknolojileri hem etkin kullansın istiyoruz, hem de teknolojinin önderliğini yapabilecek bireyler yetiştirmeyi çok önemsiyoruz. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlayarak girişimcilik becerisinin gelişmesini istiyoruz, 'onları geleceğe hazırlıyoruz."

Trabzon Bahçeşehir Kolejinin lansmanı yapıldı


'ÜNİVERSİTEYE YERLEŞME ORANIMIZ ÇOK YÜKSEK'

Türkiye'de sınav gerçeği olduğunu hatırlatan ve kurumlarının üniversiteye yerleşme oranının çok yüksek olduğunu vurgulayan Aslan sözlerine şöyle devam etti:

"Şu anda bildiğimiz bir çok meslekten bazıları 10 yıl sonra olmayacak, 15 yıl sonra şu anda adını dahi bilmediğiniz meslekler ortaya çıkacak. Bu yüzden iyi bir lisenin öğrencilerini geleceğe ve geleceğin mesleklerine hazırlaması çok önemli. Geleceğin mesleklerine sahip olması gereken yeterliliklerle öğrencileri donatmak bizim öncelikli amacımız. İyi bir lise dediğimizde tabi ki üniversite başarısı ve yerleşme oranı olmazsa olmaz. Türkiye'de bir sınav gerçeği var ve biz bunun farkındayız. Kampüslerimizde YGS ve LYS'ye tam hazırlık sistemimizle iyi bir şekilde üniversiteye hazırlıyoruz. Planlı yaptığımız çalışmalarla üniversiteye yerleşme oranımız çok yüksek. Bu bizim için çok büyük bir gurur kaynağı. Ama her öğrencinin hayali Türkiye'de okumak değil. Bazı öğrencilerin küçük yaşta yurt dışında okuma hedefi var. Tabi ki Türkiye'deki üniversitelere hazırlarken yurt dışındaki üniversitelere yönelik de çalışmalarımız var."

Trabzon Bahçeşehir Kolejinin lansmanı yapıldı


'ÖĞRENCİLERİMİZE ÇİFT DİPLOMA HAKKI DOĞUYOR'

Bahçeşehir Koleji olarak 100'üncü kampüsü Kanada'da açtıklarını hatırlatan Aslan, "Bu yıl bir ilki gerçekleştirdik ve Bahçeşehir Koleji olarak 100'üncü kampüsümüzü Kanada'da açtık. Öğrencilerimiz Kanada'daki okulda eğitim görebiliyorlar. Hatta ve hatta, yaz okulları kapsamında 10, 11 ve 12'inci sınıfın sonunda öğrencilerimiz Kanada'daki okula giderek belli derslerini doldurduklarında öğrencilerimize çift diploma hakkı doğuyor. Öğrencilerimiz çift diploma alabiliyorlar. Peki Kanada'dan diploma almanın katkısı ne olacak? Eğer öğrenci Kanada'da, ya da Amerika'da okumak istiyorsa yurt dışından bir lise diploması almış olması ona büyük bir katkı ve avantaj sağlayacak. İyi bir dil eğitimi de çok önemli. Bu yüzden öğrencilerimizin Kanada'daki okulda deneyim kazanmaları ve orada zaman geçirmeleri de dil gelişimlerine büyük katkı sağlayacaktır. Bahçeşehir Koleji olarak, 'Kaliteli eğitim her çocuğun hakkıdır' sloganıyla yola çıkarak Fen ve Teknoloji Liselerimizi bu yıl 8 kampüse, Fen Liselerimizi 9 kampüse, Anadolu Liselerimizi de 36 kampüse çıkartarak toplam 53 kampüse çıkıyoruz ve bunun büyük gururunu yaşıyoruz. Trabzon' a biraz geç geldik ama geç gelsek de bundan sonra çok büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Trabzon kampüsümüzün hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Bahçeşehir Koleji Eğitim Teknolojileri Direktörü Metin Ferhatoğlu ile Bahçeşehir Fen ve Teknolojileri Müdürü Kadir Tolga Yıldız da katılımcılara sunum yaparak Fen ve Teknoloji liselerinde verilen eğitimlere ilişkin bilgiler verdi.

Trabzon Bahçeşehir Kolejinin lansmanı yapıldı

ÜST DÜZEY SOSYAL AKTİVİTE ALANLARI

Eğitimde dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen ve kurulduğu ilk günden bugüne önemli yatırımlara imza atan Bahçeşehir Koleji, kentte 4 ay gibi kısa sürede yapımı tamamlanan 52 derslikli kampüsünde Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Fen ve Fen Teknolojileri gibi birimler yer alacak.  Akademik başarının yanı sıra öğrencilerin sosyal hayatlarının gelişmesi için de fiziksel alt yapılar sunan Trabzon Fen ve Teknoloji Lisesi'nde öğrenim gören öğrenciler çok amaçlı spor salonu, masa tenisi, havuz, kort ve konferans salonu gibi aktivite alanlarından da faydalanabilecek. Türkiye genelinde 47 ilde 100 kampüsü olan ve güçlenerek büyümeyi hedefleyen Bahçeşehir Koleji'nin tüm kampüslerinde disiplinler arasında ilişki kurarak öğrenmenin bütüncül bir yaklaşımı ile teorik olan bilgileri pratikte bir ürüne dönüştürmeyi amaçlayan STEM+A eğitim modeliyle de öğrencilerini, geleceğin sanayi devrimi olarak anılan Endüstri Devrimi 4.0'a da hazırlayacak. Kampüs yeni eğitim-öğretim döneminde kapılarını öğrencilerine açacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber