Sümela Manastırı'nda inceleme! "Temmuz'da tamamlanacak"

Vali İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Sümela Manastırı'nda incelemelerde bulundu.

Sümela Manastırı'nda inceleme! "Temmuz'da tamamlanacak"

Vali İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Sümela Manastırı'nda incelemelerde bulundu.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yaklaşan turizm sezonu öncesi Sümela Manastırı ve Altındere Vadisi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Türkiye’nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Sümela Manastırı ve Altındere Vadisi’nde yürütülen çalışmalarla yakından ilgileniyorlar. Yaklaşan turizm sezonu öncesi çalışmaların son durumlarını yerinde gören Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu, ziyaretçilerin bölgeden mutlu ayrılması adına adeta kılı kırk yarıyor. Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu’nun incelemelerine TRABİTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gül, Kent A.Ş. Genel Müdürü Emre Gülsever, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Mustafa Asan, Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, daire amirleri ve basın mensupları da eşlik etti. 

Sümela Manastırı

İKİ AYRI OTOPARK YAPTIK 

Alanda ciddi bir otopark problemi olduğunu da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Ben de yıllar evvel buraya eşimle, çocuklarımla geldiğimde bu sorunu bizzat yaşamıştım. Yıllar sonra bu sıkıntıların giderilmesinde rol almak benim için ayrıca anlamlı oldu. Bu sorunu çözmek için aşağıda otobüsler ve binek araçlar için Büyükşehir Belediyesinin kontrolünde iki ayrı otopark yaptık. Gelecek otobüsler ve binek araçlar orada park edecek. Sonrasında biz Büyükşehir Belediyesi olarak konforlu dolmuşlar koyduk. Şu an 23 adet ama ihtiyaca göre sayısı artırılabilir. Misafirlerimizi o dolmuşlarla ring yapacak şekilde Sümela Manastırı’na götürüp tekrar aynı otoparka getireceğiz. O otoparklarda aynı zamanda insanların bazı sosyal ihtiyaçlarını gidereceği alanlar da mevcut. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi adına taşıma yapan şoförleri ve dolmuş sahiplerini bir eğitime tabi tutacağız. Ve inşallah buraya gelen ziyaretçilerimiz güzel bir karşılamayla muhatap olacaklar” şeklinde konuştu.

Sümela Manastırı

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ 

Yürütülen çalışmalarda emeği geçen herkese tek tek teşekkür eden Başkan Zorluoğlu, “Sayın Valimize, Değerli Kültür ve Turizm Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürlüğümüze ve Bölge Müdürlüğümüze, Milli Parklar Bölge ve İl Müdürlüğümüze, yereldeki en önemli muhatabımız Maçka Kaymakamlığımıza, Maçka Belediye Başkanlığımıza ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah 1 Haziran’dan sonra ortaya çıkacak yeni rahatlama ile birlikte misafirlerimize burayı hazır ediyoruz ve bütün misafirlerimizi de dünya kültür mirasının nadide parçası olan Sümela Manastırı’nı ve harikulade Altındere Vadisi’ni görmeye davet ediyoruz” dedi.

Sümela Manastırı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber