Selçuk Aydın: “Boks camiasına hamilik edebilecek her türlü iradeye, eğitime, donanıma sahibim”

Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığına Adaylığını açıklayan Selçuk Aydın’dan Haber61’e önemli açıklamalar...

Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığına adaylığını açıklayan Trabzonlu Dünya Kıtalararası ve Avrupa Orta Siklet Boks Şampiyonu Selçuk Aydın, Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı’na açıklamalarda bulundu.

Aydın “Biz boksörler olarak kendimizi yönetebilecek iradeye sahibiz ve ben bir boksör olarak boks camiasına hamilik edebilecek her türlü iradeye, eğitime, donanıma sahibim” dedi.

Selçuk Aydın: “Boks camiasına hamilik edebilecek her türlü iradeye, eğitime, donanıma sahibim”

“BAŞKANIMIZIN SPORTİF FAALİYETLERE VERMİŞ OLDUĞU ÖNEMİ GÖRDÜK”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret eden Selçuk Aydın, “Sayın başkanımızı ziyaret ettik. Kendisinin Trabzon’a gelme sürecinde de çok mutlu olmuştuk. Bugün yaptığı çalışmalarla hepimizin takdirini toplamıştır. Trabzon ezelinden beri sporda büyük başarılara imza atmış bir şehirdir. Trabzonspor gibi çok özel ve kıymetli bir değerimiz var. Ancak Trabzon’un sportif başarılılarını biraz araştırdığımız zaman gerçekten Türkiye genelinde çok büyük cevherlere sahip olduğumuzu herkes biliyor. Birçok uluslararası başarı elde etmiş sporcular Trabzon’dan çıkmıştır. Bende bu şehrin bir evladı olarak onlardan bir tanesiyim. Sayın başkanımızın da sportif faaliyetlere vermiş olduğu önemi gördük” dedi.

“BAŞKAN BİZDEN ÇOK FAYDALANMADI”

Mevcut Başkanın kendilerinden faydalanmayı tercih etmediğini belirten Aydın, “Biz yıllarca ringlerde mücadele ettik. İdari boyutuyla çok ilgilenmedik. Biz sadece sahada işi icra eden kişiydik. Sportif kariyerimi tamamladıktan sonra böyle bir sorumluluğa sıcak bakmadım. Daha önce seçim sürecinde şuandaki mevcut başkana şunu ifade ettim. “Sayın Başkan. Birçok eleştirileri siz de duyuyorsunuz, bende duyuyorum. Aday olmam noktasında çok ısrar alıyorum ancak benim şuanda daha acil sorumluluklarım var. Fakat hayatımda birçok şeyi kazanmama vesile olan bu spora en azından bir vefa borcumu ödemek istiyorum. Bu vesile ile bana ihtiyaç duyduğunuz her alanda size yardımcı olmak istediğimi bilmenizi istiyorum” dedim. Sayın başkan bizden çok faydalanmadı” diye konuştu.

“KISA ZAMANDA İYİ BİR SONUÇ ELDE ETTİK”

Geçtiğimiz yıl Başkan Adayı Suat Hekimoğlu ile yaşadığı sürece değinen Aydın, “Geçtiğimiz yıl olağanüstü seçimler yapıldı. Mevcut başkan belediye Başkanlığı aday adaylığı için görevinden istifa etti. Seçilemeyince tekrar göreve gelmek için olağanüstü kongre yapıldı. Yine bizim Trabzon’da tanınan değerli bir işadamımız Suat Hekimoğlu, bizi ziyaret etti. Böyle bir düşüncesi olduğunu ve destek istediğini söyledi. Başkan bir aday olmadığını ve onun spora dair bir şeyler yapabileceğine inandığımız için, illa Trabzonlu hemşerimizi tuttuğumuz için değil, sağduyulu konuşmalarından, ekip olarak çalışacağımızdan. Benden de çok yardım almak istediğini söyledi. Baktım ki Suat Bey şahsileştirmemiş konuyu bir şeyler yapmak istiyor diyerek biz destek olduk. Çalışmalarımızı yaptık. Seçimlerde kısa zamanda iyi bir sonuç elde ettik. 35 günlük bir süreçti bu. Sporcu arkadaşlarımızla bir araya geldik. Kimse gidişattan memnun değil, olumsuz durumların farkında. Artık buna birinin dur demesi gerekiyordu. O kısa süreçte de Suat Hekimoğlu ile bir oluşum içerisinde yer aldık” şeklinde konuştu.

“SİYASET YAPMAK İSTİYORSA BUYURSUN YAPSIN”

Aydın, işin bilene teslim edilmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Az bir farkla kaybettiğimiz seçimlerden sonra. Genel Müdürlüğün oylarını da alamadık. Siyasi büyüklerimiz mevcut başkanı tercih etti. Zaten o siyasetin içinde olan birisiydi. Sorunda buradan kaynaklanıyor. İşi bilene teslim etmemiz gerekiyor. Mevcut federasyon başkanımız siyaset yapmak istiyorsa buyursun yapsın. Bugün benim yapmadığım gibi. Çünkü böyle bir hedefim yok. Seçimden sonra Suat Bey’de biraz hayal kırıklığına uğradı. Ailesinin de sıcak bakmamasından dolayı geri çekildi. Devam ettirmesi noktasında ısrarcı olduk. Bizde geri çekilmek fıtratımızda yok ezelinden beri. Biz süreci takip ettik ve devam ettiriyoruz. Çok da teveccüh de alıyoruz camiamızdan” dedi.

“BİZ O DAMDAN DÜŞTÜK”

Camianın sorunlarına çözüm üretebileceğini ifade eden Selçuk Aydın, “İnsanlar şunu çok iyi biliyor. Selçuk Aydın bizim geçtiğimiz yollardan defalarca geçti. Haksızlığın ve yapılması gerekenlerin neler olduğunu çok iyi biliyor. Bizi en iyi şekilde temsil edeceğinden şüphemiz yok şeklinde teveccühler alıyorum. Nasreddin Hoca’nın hikâyesi gibi biz o damdan düştük. Nasıl olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla camiamın sorunlarına çözüm üretebileceğime inanıyorum. Onlarda buna inanıyorlar” dedi.

“BEN BİR BOKSÖR OLARAK BOKS CAMİASINA HAMİLİK EDEBİLECEK HER TÜRLÜ İRADEYE, EĞİTİME, DONANIMA SAHİBİM”

Mevcut başkanın boksu sevmediğini ve federasyon başkanlığını kullanarak başka sıfatlar elde etmek istediğini söyleyen Aydın, “Bir kere boksu sevmiyorlar. Çünkü hedefleri boks değil. Hedefleri boks olsa daha planlı hareket ederek benim gibi sporcuları da değerlendirebilirlerdi. Biz başkanlığa çok hevesli kişiler değildik. Bizden faydalanabilirlerdi. Bunların hedefi boksta başarı elde etmek değil. Zaten her şey ortada. Son 10 yılda büyükler kategorisinde erkeklerde bir tane madalya kazanmadık. Durum burada açık ve ortada. Boksu sevmiyorlar ve bu işi bir araç olarak kullanıyorlar. Geçtiğimiz yıl Olağanüstü seçim, Ankara Etimesgut belediye başkanlığı aday adaylığı için bu görevden istifa etti. Yani seçilseydi zaten yoktu demek oluyor. Buradan anlıyoruz ki bu adamın hedefi Türk Boksuna hizmet etmek değil. Kendine federasyon başkanlığını kullanarak başka sıfatlar elde etmek, başkan makamlara ulaşabilmek. Bizim öyle bir gayemiz, hedefimiz yok. Ben bir boksörüm ve arkadaşlarla sloganımız da bu. Biz boksörler olarak kendimizi yönetebilecek iradeye sahibiz ve ben bir boksör olarak boks camiasına hamilik edebilecek her türlü iradeye, eğitime, donanıma sahibim” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMA GİDİP KENDİMİ İFADE ETMEYİ ARZU EDİYORUM”

Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmek istediğini söyleyerek, “Tabi ki takdir büyüklerimizindir. Ancak ben Trabzon’da siyasi büyüklerimizi, temsilcilerimizi ziyaret ediyorum. Kendilerini süreçten haberdar ediyorum. Önce ben memleketimden başlamak istedim. Biz tabi ki büyüklerimizin desteğini alacağımıza inanıyoruz. Ondan bir kaygımız yok. Sayın Cumhurbaşkanımızı da spor hayatım boyunda ziyaret etme onurunu elde ettim. Kendilerinin sevgisine mazhar oldum. Ben bundan dolayı çok mutluyum. Yine aynı sevgiyi ve manevi desteği alacağımı düşünüyorum. Ben halis duygularla bu yola çıktım. Biz en büyük yere ve spor hayatımda da beni tanıyan Sayın Cumhurbaşkanıma gidip kendimi ifade etmeyi arzu ediyorum. Görüşme fırsatını elde edersek düşüncelerimi kendisine arz edeceğim.” dedi.

“İSTANBUL’DA YENİ BİR SAYFA AÇTIK”

İstanbul’da yeni bir sayfa açtıklarını ifade eden Selçuk Aydın, “Federasyon seçim çalışmalarından dolayı daha merkezi bir yerde olmanın daha doğru olacağını düşündüm. Spor kariyerim boyunca da Trabzon’dan kopamadığım, sürekli memleketime geldiğim için medyadan uzak kaldım. Ülkemizin nabzı İstanbul’da atıyor. Biz İstanbul’dan herkese daha kolay ulaşabileceğimi ve herkesin bize daha kolay ulaşabileceğini düşündüğümüz için orayı tercih ettik. Bu süreçte beraber hareket ettiğim çok değerli arkadaşlarım var. Onlarla beraber yeni iş alanları açmaya başladık. İnşaat ve turizm sektöründe de hizmet veriyoruz. Şuan İstanbul’da çok şükür yeni bir sayfa açtık ve düzenimizi pandemi süreci nedeniyle daha tam oturtamadık. Açılış yaptık, açılıştan sonra bu kriz patladı. O da bizim şanssızlığımız. Yaklaşık 3 aydır evlerimizdeyiz. Ama başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu süreci atlatınca hepimizin hasretle beklediği o rahat günlere hep birlikte ulaşacağız. İş ve insanlara daha rahat ulaşabilmek için İstanbul’dayız” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber