Samsun depremi sonrası Trabzon’dan flaş açıklama “ Tüm Karadeniz tehdit altında”

Dün gece Samsun’da yaşanan deprem sonrası Trabzon’dan açıklama geldi.

Samsun depremi sonrası Trabzon’dan flaş açıklama “ Tüm Karadeniz tehdit altında”

AFAD dün gece saatlerinde Karadeniz'de merkez üssü Samsun'un Atakum ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Yaklaşık 18 km derinlikte gerçekleşen sarsıntı çevre illerde de hissedildi.

Merkez üssü Samsun Körfezi-Atakum ilçesine 17,48 kilometre mesafede olan depremin, 18,27 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Yaşanan bu deprem sonrası Haber61 yazarı Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş önemli açıklamalarda bulundu.

deprem.jpeg

Bektaş “Tüm Karadeniz sahili güneyden KAF, kuzeyden ise Karadeniz Fayının tehditi altında” ifadelerini kullandı.

Bektaş ayrıca “Kuzey Anadolu Fay Sistemi Karadeniz'e kadar yayılan geniş bir alanda paralel kollardan oluşur. Denizdeki fayların hızları birkaç mm/yıl olduğundan çok uzun olan deprem peryotlarıda bilinmemektedir. Karadenizde KAF na paralel uzanan sismik kuşak bir deprem kaynağı olup KARADENİZ FAYI olarak bilinir. Bu fay, 1968 de Bartında M 6,6 büyüklüğünde bir deprem üretmiştir.

Tüm Karadeniz sahili güneyden KAF, kuzeyden ise Karadeniz Fayının tehditi altında olup, deprem çekincesi M 6,6 dır.” İfadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber