Salih Cora'dan 15 Temmuz mesajı! "Türkiye geçilmez"

Milletvekili CORA: “Tanka vücudunu siper eden, savaş uçaklarına meydan okuyan, namluya göğsünü dayayan bir milletin önünde kim durabilir.”

Salih Cora'dan 15 Temmuz mesajı! "Türkiye geçilmez"

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminin 5. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz’un bir işgal girişimi olduğunu vurgulayan Milletvekili Cora, Türkiye’nin istikbaline, milli iradeye ve demokrasiye bomba atıldığını söyledi. 

Türk Milletinin o gece ortaya koyduğu destansı mücadelenin Türkiye ve dünya demokrasi tarihinde önemli bir milat olduğunu vurgulayan Cora, “Aziz Milletimiz vatan söz konusu olduğunda aynı safta buluşan necip bir millettir, bu millet cesur bir millettir, bu millet kahraman bir millettir. Bizim milletimiz egemenliğin kayıtsız şartsız millete, yani kendisine ait olduğunu, milli iradeye kimsenin tahakküm edemeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

İŞTE O RUH YÜKSEK BİR RUHTUR

“Milletlerin tarihlerinde kader anları, dönüm noktaları vardır. Toplumlar, bu dönüm noktalarında, geleceklerine yön verir; millet olmanın, kardeşliğin, aynı kaderi paylaşmanın şuuruna varır.” diyen Cora, “Anadolu'yu vatan kıldığımız Malazgirt zaferi, Peygamber Efendimizin müjdesine mazhar olduğumuz İstanbul'un fethi, dünyanın en güçlü ordularını dize getirdiğimiz Çanakkale zaferi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen zaferle taçlandırdığımız İstiklal Harbi, bizim tarihimizin köşe taşlarıdır. Bugün 5. yılını idrak ettiğimiz 15 Temmuz destanı ise bu iftihar silsilemizin günümüzdeki son halkasıdır. 

İşte o ruh yüksek bir ruhtur.

Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk milleti cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle Türkiye’nin geçilemeyeceğini, bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayı Milliye şuurunun halen diri olduğunu göstermiştir. Milletimiz o gece geçmişte olduğu gibi ihanete de dirilişe de şehadetlik etmiştir.” ifadelerine yer verdi. 

DEMOKRASİ KAZANMIŞTIR, MİLLETİMİZ KAZANMIŞTIR

Cora, “Çok şükür darbeye, darbecilere teslim olmadık. Başaramadılar. Gök kubbedeki ezan sadâsını susturamadılar, bayrağımızı indiremediler, vatanımızı parçalayamadılar, devletimizi bölemediler, birliğimizi beraberliğimizi ortadan kaldıramadılar. Hamdolsun devlet ve millet olarak bu imtihanı alnımızın akıyla verdik. Artık ülkemiz üzerinde karanlık emeller besleyenlerin, bunun için kanlı senaryolar yazanların, kendilerine ihanet ortakları devşirenlerin işi çok daha zordur. Tanka vücudunu siper eden, savaş uçaklarına meydan okuyan, namluya göğsünü dayayan bir milletin önünde kim durabilir? İnşallah, bundan sonra da aynı inanç ve ruhla ülkemize sahip çıkacak, birliğimizi, beraberliğimizi koruyacağız.” dedi.

ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

Cora, 15 Temmuz Şehitlerini de rahmetle anarak, “Bu vesile ile ben bu anlamlı günde, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşan Aziz şehitlerimize bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Bu hain kalkışmanın karşısında yer alan ve sokaklarda darbeye karşı direniş gösteren aziz milletimizi şükranla anıyorum.” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber